U trendu

Pametniji i od Ajnštajna: Ovi ljudi imaju najveći IQ na svetu

Prosečni IQ iznosi 100, a osobe koje imaju IQ preko 140 smatraju se genijima. Albert Ajnštajn nikada nije radio test inteligencije, ali se veruje da je imao IQ 160. Međutim, ovi ljudi, među kojima ima i vrlo mladih osoba, puno su pametniji i od samog Ajnštajna.

Džejkob Barnet IQ 170

Ovom mladiću je u drugoj godini dijagnostifikovan blaži do ozbiljan oblik autizama i doktori su predviđali da nikada neće moći da nauči ni kako da zaveže pertle. Međutim, on ih razuverio sve i za samo godinu dana je završio šest razreda osnovne škole i u 10. godini upisao fakultet. Već u 13. godini u je izdata knjiga iz oblasti fizike, a u 19. je pisao doktorat.

Judit Polgar IQ 170

https://www.instagram.com/p/BdilzfSg25w/?tagged=juditpolgar

Mađarska šahistkinja smatra se najboljom šahistkinjom u istoriji. Sa samo 15 godina i 4 meseca postala je majlađi igrač koji je postao međunarodni velemajstor.

Rik Rosner IQ 192 do 198

On je uraidio preko 30 testova inteligencije, koji su otkrili da je Rikov IQ od 192 do 198. Pre nego što je postao scenarista tv serija, radio je kao izbacivač, striper i model za erotske časopise. Tužio je TV mrežu ABC zbog pogrešno postavljenog pitanja u kvizu Želite li da postanete milioner?, ali je parnicu izgubio.

Evangelos Kaciulis IQ 198

Ovaj grčki psihijatar ima diplomu iz filozofije i tehnologije medicinskog istraživanja. Svetska zajednica genija smatra da Kaciulis ima najviši izmeren koeficijenat inteligencije na svetu.

Šo Jano IQ 200

Američki fizičar Šo Jano je na fakultet poša sa 9 godina, a sa 21 je stekao zvanja doktora medicine i doktora nauka. Ima i crni pojas u tekvondu, i sa četiri godine je komponovao muziku. Specijalizovao se za dečiju neurogiju.

Nejtn Leopold IQ 200

Čuveni Nejtn Leopold je do 18. godine umeo da govori devet jezika, ali svoju inteligenciju nije iskoristio pametno. U 19. godini je sa saučesnikom uhapšen za ubistvo nakon što su njih dvojica 1924. godine pokušali da izvedu ‘savršen zločin’. Leopold je proveo 33 godine u zatvoru i oslobođen je uslovno.

Merilin vos Savant IQ 228

Kada je Merilin vos Savant imala 10 godina, test Stanford-Binet namenjen odraslima pokazao je a je njen IQ 228, što je uvelo u Ginisovu knjigu rekorda. U časopisu Parade od 1986. godine ima kolumnu Pitajte Merilin gde odgovara na matematička i filozofska pitanja čitalaca.

Ainan Cauli: IQ 263

Smatra se da ovo dete genije iz Irske ima IQ od 263. Sa osam godina je pohađao časove hemije za treću godinu fakulteta, a u devetoj je zano prvi 518 decimala broja pi. Danas ima 18 godina, a pored nauke zanima se i za zabavu, te je komponovao muziku i napisao scenario za kratki film pod nazivom Reflections.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)