U trendu

Plan za najsavršeniju romantičnu večeru, mnogo je intimnija i lepša kod kuće

Romantična večera kod kuće može da bude mnogo intimnija, lepša, a da ne spominjemo da je i jeftinija varijanta.

Ako planirate da devojku iznenadite romantičnom večerom, sve što treba jeste da unapred osmislite meni i da dekorišete sto pre nego što ona dođe.

Pažljivo odaberite aperitiv

Ako ste se odlučili za romantični sastanak uz večeru u vašem stanu, prva stvar koju morate da uradite jeste da odaberete aperitiv, koji ćete popiti pre nego što počnete sa večerom.

Vino je uvek najromantičniji izbor, pa ako ste vi i vaša draga vinopije, pripremite bocu (ili više) crvenog ili belog vina u zavisnosti od toga šta jedete.

Ako planirate da pijete pivo, belo vino ili bilo šta što se služi hladno, budite sigurni da ste ga stavili u frižider pre nego što vaša devojka pozvoni na vrata.

Pripremite i vodu (može i sa limunom) i stavite je na sto, kako ne biste stalno ustajali od stola u toku jela.

Izaberite jednostavno predjelo

Nakon što ispijete piće dobrodošlice, trebalo bi da imate spremljene male apetizere. Možete unapred da napravite bruskete ili gvakamole sos uz tortilja čips. U letnjim mesecima, možete da poslužite laganu salatu sa lubenicom, feta sirom, semenkom suncokreta i nanom. Kao predjelo mogu super da posluže i sir i krekeri, kao i humus sa svežim povrćem.

Glavno jelo

Prilikom odabira glavnog jela imajte na umu da to bude nešto što nije previše komplikovano za pripremu ili nešto što možete delimično da pripremite unapred. Evo nekih saveta prilikom odabira glavnog jela:

Dinstana piletina sa povrćem je super kandidat za romantičnu večeru kod kuće.

Pečeni losos sa pirinčem i prokeljom je takođe super opcija za glavno jelo.

Ako se odlučite za pastu, umesto špageta, izaberite pene, tortelini ili raviole, jer će biti lakše za jelo.

Ne pravite hranu koja zahteva previše sastojaka ili koja će zahtevati mnogo čišćenja tokom ili posle večere.

Izaberite neke namirnice koje su afrodizijaci i koje će vam ulepšati period nakon večere.

Nemojte da koristite mnogo crnog ili belog luka, jer se nećete osećati previše seks i privlačno nakon jela. Takođe, nemojte da kuvate hranu koja je prebogata ili kremasta, jer ćete osetiti nadutost.

Jednostavan dezert

Ako ste obavili dobar posao sa vino, apetizerima i glavnim jelom, velika je verovatnoća da nećete imati mnogo mesta u stomaku za neki komplikovani dezert. Izaberite njen omiljen kolač ili poslužite sladoled uz šaku borovnica ili malina.

Rezervni plan

Iako sve ide po planu, uvek imajte rezervni plan odnosno meni omiljenog restorana u slučaju da vam jelo ne ispadne kako ste želeli, da možete da naručite hranu inače biste mogli da budete u problemu.

Postavljanje stola

Odaberite lokaciju

Ako je lepo vreme, bašta (ukoliko je imate) je super opcija. Možete da jedete i u kuhinji, ali to je možda rizično, zato što ćete biti u žurbi da, nakon pripreme jela, sve očistite i postavite. Ako možete odaberite lokaciju na kojoj obično ne jedete, jer ćete tako učiniti to veče posebnim.

Lep escajg

Ako imate set kristalnih čaša i fensi tanjira, salveta i escajga koje nikada ne koristite, ovo je možda prava prilika da ih iskoristite.

Romantična dekoracija

Cveće, latice ruža i sveće su samo neki od mogućih opcija kako možete da budete kreativni i romantični.

Pustite lagani džez ili neku drugu romantičnu muziku u pozadini.

Obucite se

Pre nego što vaša devojka dođe, istuširajte se i stavite svoj omiljeni parfem ili kolonjsku vodu.

Obucite se kao da izlazite negde na večeru. Samo se dogovorite sa partnerkom pre večere o dres kodu, kako biste bili ujednačeni i kompatibilni.

Izbegavajte ometanja

Isključite telefone, televizor ili radio i fokusirajte se jedno na drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar