Pogrešno kačimo veš ceo naš život : Pogledajte kako se zapravo pravilno koriste štipaljke (video)

Čovek se uči dok je živ!

Ova jednostavna promena u načinu vešanja veša može značajno poboljšati kvalitet vaše odeće nakon sušenja.

Kačenje veša na žicu može izgledati jednostavno, ali prema jednom korisniku TikTok-a, većina nas to radi pogrešno celog života. Naizgled jednostavan zadatak kačenja veša može imati značajne posledice, posebno kada je u pitanju gužvanje odeće. Ali zahvaljujući jednoj ženi koja je podelila svoj trik na društvenim mrežama, možda je vreme da ponovo razmislimo o našim metodama.

U svom TikTok video snimku, korisnica je demonstrirala uobičajen način na koji većina ljudi koristi štipaljke: prevlačenjem odeće preko žice ili savijanjem malog komada tkanine da bi ga pričvrstio štipaljkama. Međutim, kako je istakla, ovakav način vešanja veša može dovesti do nepotrebnog gužvanja odeće.

@xox_christinaaaa

Life hacks #lifehack #clothesline

♬ original sound – Christina Byers

Dakle, kako bi veš trebalo da bude okačen? Ključ leži u načinu na koji koristite štipaljke. Svaka štipaljke ima malu rupu dizajniranu da „hvata“ žicu. Umesto da stavljate odeću preko žice, trebalo bi da je stavite ispod žice i uhvatite ivice dnom štipaljke. Na ovaj način, tkanina će ostati ravna i neće se stvarati linije ili nabori.

‘Kako to nisam znao’?

Mnogi korisnici TikTok-a izrazili su iznenađenje ovim otkrićem. „Godinama sam se borio sa linijama na odeći! Kako to nisam znao?“ komentarisao je jedan od korisnika.

Ova jednostavna promena u načinu kačenja veša na žicu može značajno poboljšati kvalitet vaše odeće nakon sušenja. Iako se na prvi pogled čini da nema mnogo nauke iza vešanja veša, ovaj trik pokazuje da čak i najmanje promene mogu napraviti veliku razliku.

Zahvaljujući ovom triku sa TikTok-a, možete izbeći dodatno peglanje i uživati u odeći bez neprijatnih tragova štipaljki. Vredi isprobati novu tehniku i videti da li će vam ona pomoći da vaša odeća bude ravna i uredna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.