U trendu

Porodične tenzije tokom praznika: Najbolji trik kako da izbegnete raspravu sa svekrvom

Više od 60 odsto žena se požalilo da odnosi između njih i svekrva eskaliraju upravo za vreme praznika.

Kada vam njegova majka uputi kritiku ili negativan komentar, bilo da je reč o najbanalnijim sitnicama, recite joj da je u pravu.

To će je i te kako iznenaditi. Umesto da ulazite u diskusije, da se opravdavate ili branite, jednostavno se složite s njom, skrenite misli i tako ćete otkloniti povod za svaku dalju svađu.

Takođe, ne dozvolite da zbog njenih reči nastrada vaš partner, jer on može biti odgovoran za ponašanje i komentare svojih roditelja.

Kako stvari ne bi eskalirale i kako biste sprečili svađu, pre bliskog susreta sa porodicom napravite mali dogovor sa partnerom. Upozorite na one situacije u kojima imate kratak fitilj i koje vas olako mogu izbaciti iz takta.

Dogovorite sa njim tajni znak, poput laganog kašlja, ili njemu vidnog dodirivanja nekog dela tela poput uha, nosa ili usta, kojim ćete ga upozoriti kada osetite da su stvari izmakle kontroli, te da je vreme da on učini nešto.

Takvom vrstom zajedničkog dogovora dajete mu šansu da vas odvoji od svoje mame i spreči mogući sukob. Najvažnije je da se fokusirate na to kako ćete praznike provesti sa svojim partnerom, te se potrudite da doživite nezaboravne trenutke. Ako ne postavite tako stvari unapred, povećaćete izglede da dođe do neugodnih situacija.

Osim toga, pokušajte da za vreme praznika izdvojite vreme samo za sebe. Najvažnije je, posebno u stresnim prilikama, da se posvetite jedno drugome. Zaboravljeni hobiji i zajednički interesi neka temelje plan vaših praznika. Vratite se nekim starim ritualima i romantičnim trenucima, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.