U trendu

Postanite vidljivi u društvu: 3 načina za usavršavanje socijalnih veština

Koliko god da se trudili da budete ljubazni, pristupačni i angažovani, sklapanje prijateljstava vam baš i ne polazi za rukom. Mnogi od nas se bore sa osećajem odbačenosti, necenjenosti i nevidljivi u društvu.

Možda nije tako loše kao što mislite. Možda ste mnogo bolji u sklapanju prijateljstava nego što mislite. Znaci nisu uvek očigledni. Ovo su 3 načina kako da unapredite svoje socijalne veštine i postanete vidljiviji u društvu.

Govor tela je bitan

Da li ste ikada primetili kako možete da osetite nečije raspoloženje, a da ta osoba ne progovori ni reč? To je moć govora tela. To čini više od polovine naše komunikacije.

Ne radi se samo o tome šta kažemo, već i o tome kako to kažemo. Otvoren i opušten govor tela može učiniti da izgledate pristupačnije.

Sa druge strane, prekrštene ruke ili nedostatak kontakta očima mogu signalizirati nezainteresovanost ili nelagodnost, čak i ako to nije vaša namera. Obratite pažnju na govor tela. Topli osmeh, čvrst stisak ruke ili prijateljsko klimanje glavom, mogu u velikoj meri da ostave dobar utisak.

Budite pouzdani

Biti pouzdan ne znači samo stići na vreme; radi se o tome da držite svoju reč, da ispunite svoje obaveze i da pokažete ljudima da mogu da računaju na vas. To je jedan od recepata za uspešan odnos. Na taj način stičete nečije poverenje i poštovanje, piše sajt Hack Spirit.

Naučite da dajete i uzimate

Prijateljstvo je dvosmerna ulica. Radi se o davanju i primanju. Prijateljstva gde samo jedna strana daje, a ništa ne dobija zauzvrat ne mogu potrajati. Nemojte se plašiti da se oslonite na svoje prijatelje kada vam je potrebna podrška. A kada im zatrebate, budite tu za njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar