Poštujte uvek ovih 6 važniih pravila, osiguraćete veći priliv novca i prosperitet u vašem domu

Možda vam zvuči čudno to da stvari u vašem životnom prostoru mogu da utiču na količinu novca koja ulazi u vaš život ali po filozofiji feng šuija mi svakodnevno vidimo i dotičemo razne stvari čija energija, zajedno sa onom koju mi nosimo u sebi, može da učini čuda.

U ovakvom viđenju sveta, čak i novac predstavlja neku vrstu energije, jer često donosi dobro raspoloženje i čini ljude zadovoljnijima.

Svrha je u tome da u svom domu i životu stvorite uslove za neometano strujanje životne energije, čija, a samim tim ćete sebi obezbediti sigurnost i blagostanje.

Portal Srećna Republika vam predstavlja šest važnih Feng Shui saveta koji će osigurati veći priliv novca u vaš dom.

Popravite pokvarene slavine

Voda po Feng Shui učenju može označavati dve stvari – novac i emocije. Zašto baš te dve stvari? Pa jednostavno je, voda teče, a novac i emocije su vrste energije koje, opet, kao i voda, imaju svoj tok. Popravite slavine ako iz njih curi voda. Ili ako vam krov prokišnjava. Popravljajući stvari u svom domu, u stvari, popravljate i svoj život.

Zatvorite poklopac na wc šolji

Kupatilo predstavlja velikog „potrošača“ pozitivne energije. Voda iz česme otiče u odvod, a i puštanjem vode u wc šolji takođe trošite znatne izvore energije. Zato, zatvorite poklopac na wc šolji kako bi sprečili da energija ode od vas. I bilo bi dobro kada bi na cev iza šolje zavezali crvenu mašnu, koja će, ako je verovati feng šui pravilima, zauvek zaštititi vaše finansije.

Uredite ulazna vrata

Veoma je važno da ulazna vrata odišu dobrodošlicom. Uklonite sve nepotrebne stvari, smeće, drva, staru obuću, jer će one zakrčiti put pozitivnoj energiji. Takođe, vodite računa da je zvono na vratima u funkciji, kako biste čuli kada poslovna prilika pozvoni na vrata. Adresa i broj kuće ili stana moraju biti lako uočljivi, kako bi energija brzo pronašla put do vašeg doma.

Razmislite o simbolima
Kada prođete kroz ulazna vrata, šta vam se nalazi na levoj strani prostorije u kojoj se nalazite? Po starom tibetanskom učenju, upravo taj deo vašeg doma predstavlja deo koji je veoma važan za novac. Šta se tu nalazi? Da li su tu stvari uredno složene ili su u potpunom haosu? Ako je sve nabacano i neorganizovano, moguće je i da su vaše finansije u istom takvom haosu.

Da li je u tom delu kućna biljka koja brzo napreduje i očarava mirisom? Onda očekujte da će i vaše finansije isto tako napredovati. Da bi energija i priliv novca bili što veći i sigurniji, na zidove stavite slike prirode, drveća, jedrenjaka, reke ili možda konja u galopu. Svaka ova slika simboliše slobodu i priziva pozitivnu energiju u vaš dom.

Redovno održavajte peć na drva ili kamin

Po feng šui učenju, peć na drva simboliše obilje i bogatstvo. Vodite računa da je uvek čista i da redovno održavate dimnjak. Na ovaj način otvorićete put energiji koja će omogućiti stvaranje više poslovnih prilika, a samim tim i veću zaradu.

Naučite da cenite novac
Nakon što ste uradili prethodnih pet koraka, vreme je da se „pozabavite“ vlastitim odnosom prema novcu. Možda još od detinjstva imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima. Možda mislite da su zli i da su novac stekli na pogrešan način.

Vreme je da promenite mišljenje. Počnite da na novac gledate kao na nagradu za dobro delo, dobrotu, inteligenciju i zalaganje za druge. Bez obzira da li trošite, štedite, dobijate ili dajete novac, uvek budite zahvalni u životu. Vaš optimizam i pozitivna energija će sami privući novac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.