Potresno pismo Žarka Lauševića za godišnjicu smrti Nebojše Glogovca (foto)

Tačno godinu dana prošlo je od kada nas je Nebojša Glogovac napustio, a mnoge kolege prerano preminulog glumca sećaju se velikog Glogija. Žarko Laušević uputio je potresno pismo Nebojši koje je uz fotografiju iz predstave Hadersfild, podelio na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BtqM6klh_qB/

Dragi Glogi,

Čitam tvoju poruku od pre neki dan: „Znam da će biti dobro… Pričaćemo… Samo malo da prođe ovo ludilo… Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva…“ Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. Rekao si „radićemo sigurno ili ovde ili tamo“. Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete: „Dobio sam nagradu u Londonu!“. Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje „Hadersfilda“. I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video – napisao je Žarko i nastavio:

Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila:

Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!“. „Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum?“ – promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja. „Nebojša Glogovac…“ – skrušeno mi priznade. Zagrlih je. „Pa, on je i za mene najbolji glumac“ – priznah i ja njoj.

Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu.

Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo… ili ovde ili tamo.

I čekam da se čujemo… za vikend.

Tvoj Žarko.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.