Privucite dobre vibracije!

Razmišljanje o negativnim stvarima nikome nikada nije koristilo. Nažalost, ne mogu svi ljudi zaustaviti negativno razmišljanje. Razlozi za to su različiti. Možda je neki događaj, ili niz događaja, doprineo nečijem toku misli. Možda je kriv način na koji je osoba odgajana. Možda je odrasla u negativnom okruženju…

Korak #1: Budite svesni svojih misli

Ponekad negativne misli postanu toliki deo naših života da više ne primećujemo negativnost naših misli. Jednom kada postanete svesni svojih misli, moći ćete ih češće zameniti pozitivnim, sve dok vam pozitivne misli ne postanu temelj misaonog procesa!
Šta mislite, zašto je važno prestati sa negativnim razmišljanjem? Pa, što god nam se nalazi u mislima, utiče na svet oko nas, na našu stvarnost. Negativne misli će privući samo negativne stvari.

Korak #2: Izbegavajte korišćenje negativnih izraza

Obratite pažnju na to kako započinjete svoje rečenice. Započinjete li obično sa „Ja ne mogu“ ili „Ja ne“? Te reči automatski stavljaju ograničenje na ono što možete raditi.
Recite: „Da, možemo!“ Da, možete! Stoga sledeći put započnite rečenicu pozitivnijim izrazom. Usresredite se na „Ja mogu“ i videćete kako ostvarujete stvari koje ste ranije smatrali nemogućim.

Korak #3: Prestanite zamerati ljudima

Zamerke ne služe ničemu. Osveta ne služi ničemu. Te stvari su negativne i kvare dušu. Ako ste odlučni u zaustavljanju negativnih misli, moraćete pustiti neke svoje stare navike da umru. Naučite odbaciti prošlost. Fokusirajte se na sadašnjost. Sve dok zamerate ljudima nikada se nećete moći rešiti negativnih misli.
Kao rezultat toga, nikada nećete moći živeti svoj život onako kako želite. Neće biti lako, pogotovo ako zamerate nekome već godinama. Međutim, nagrade su više nego vredne toga.

Došlo vam je vreme da prestanete sa negativnim razmišljanjem. Vreme je za razmišljanje kao pobednik. Jednom kada počnete sa prebacivanjem svog razmišljanja na pozitivnu stranu, moći ćete videti svet na potpuno nov način.

Michael Lee – autor “How To Be An Expert Persuader… In 20 Days or Less”

Izvor: Atma.hr

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike