U trendu

Prodavci imaju podle trikove kako da vas nateraju da potrošite više: ‘Pazim na ovo i uštedim do 1500 evra’

Porodice koje obavljaju nedeljnu kupovinu često su meta lukavih taktika u supermarketima, što ih nesvesno može koštati desetine hiljada dinara godišnje. Ali sa nekoliko trikova, možete prevariti ove taktike i uštedeti novac.

Psiholog Dr Luiz Godard-Kroli kaže: „Kada kupci shvate zamke koje postavljaju prodavnice, lakše ih je izbeći.“

Evo liste lukavih tehnika koje trgovci koriste, prema otkrićima Linsei Hope, koje je objavio The Sun.

Ne kupujte proizvode na blagajni

Impulsna kupovina je verovatnija dok čekate u redu, a male primamljive stvari pored kase mogu da podstaknu kupovinu u poslednjem trenutku. Umesto toga, iskoristite ovu priliku da pregledate svoju listu za kupovinu.

Izbegavajte proizvode na nivou očiju

Proizvodi u nivou očiju su uočljiviji i verovatnije će biti kupljeni, tako da su viši proizvodi često strateški postavljeni ovde radi boljeg utiska o ceni. Pogledajte i gornju i donju policu – možda ćete pronaći slične ili bolje proizvode po nižoj ceni.

Budite oprezni sa „više za manje“ ponudama

Ponude poput „Kupite jednu, uzmite jednu besplatno“ podstiču veće kupovine i stvaraju utisak bolje vrednosti, čak i ako vam nije potrebna dodatna količina. dr. Godard-Kroli kaže: „Procenite da li vam je zaista potreban dodatni predmet, posebno ako će dodatni proizvod završiti u zadnjem delu ormana ili će biti bačen.

Zaokružite cene koje se završavaju na 99

Potrošači imaju tendenciju da cene neposredno ispod zaokruženog broja doživljavaju kao znatno niže, iako je stvarna razlika minimalna. Zaokružite cene da biste procenili stvarne troškove.

Idi u zadnji deo prodavnice

Prodavnice pokušavaju da zadrže kupce u prodavnici što je duže moguće kako bi povećale šanse da kupite dodatne proizvode. Ričard Kari, šef maloprodaje u konsultantskoj kući Rapleis, kaže: „Supermarketi obično stavljaju ono što je potrebno da kupite bliže zadnjem delu prodavnice, tako da morate da prođete pored atraktivnih ponuda koje vas mame da potrošite.“

Budite oprezni sa ograničenim ponudama

Marketinški stručnjaci koriste ove ponude da stvore osećaj hitnosti, podstičući brzo donošenje odluka i impulsivne kupovine. Pre kupovine razmislite da li je ponuda zaista korisna. Ako se radi o nebitnom artiklu, možda bi bilo bolje da završite ostatak kupovine pre nego što ga vratite ako vam je zaista potreban, prenosi Klik.hr.

Ne kupujte sezonsku robu prerano

Atraktivni izlozi i rane zalihe sezonskih proizvoda stvaraju osećaj hitnosti kupovine, zbog čega su uskršnja jaja sada na rasprodaji. Ričard savetuje: „Planirajte svoje kupovine na osnovu svojih potreba, a ne na osnovu promotivnog rasporeda prodavca.

Pogledajte i niže marke

Vrhunski proizvodi često izgledaju atraktivno zbog svog lepog pakovanja. Uštedite tako što ćete preći na viši rang jeftinijih namirnica – bilo da se radi o zameni brendiranog proizvoda za vrhunski brend supermarketa ili prelasku sa srednjeg cenovnog ranga na jeftiniji.

Razmotrite kartice lojalnosti

Kupci u skoro svim prodavnicama danas plaćaju znatno više za iste artikle ako nisu registrovani za programe lojalnosti prodavnica. Ekskluzivne cene mogu značiti velike uštede, tako da se isplati pridružiti, čak i ako samo povremeno kupujete u ovim prodavnicama.

Budite oprezni sa dostavom

Možete biti prevareni ne samo u prodavnicama. Artikli naručeni putem interneta, posebno sveže voće i povrće, često imaju samo procenjenu cenu na blagajni. Zamene se mogu značajno razlikovati od onih koje ste naručili. Zbog toga je važno proveriti konačan račun i ne oklevati da vratite artikle ako je cena viša od očekivane.

Može se uštedeti

„Savršena kupovina mi je uštedela 30 evra u prvoj nedelji – to je 1.500 evra godišnje“ Vlasnica malog preduzeća Rianon Abot provela je nedelju dana izbegavajući lažne taktike i uštedela 30 evra.

Rianon, 41, koja živi u Epsomu, u Sariju, sa suprugom i dvoje dece, od osam i pet godina, kaže: „Brendirane pahuljice su bile na rasprodaji na kraju reda, ali sam na donjoj polici pronašla jeftiniju verziju brenda supermarketa na kom sam uštedela više od funte. Kupovina mi je trajala duže nego inače jer sam tražila mnogo više, ali kada se naviknem gde da tražim, neće potrajati tako dugo. Ušteda od 30 evra za sedam dana, a to iznosi preko 100 evra mesečno ili čak i do 1.500 evra godišnje”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)