U trendu

Profesor objasnio zašto u testovima treba izbegavati odgovora pod ‘c’: Razlog će vas iznenaditi

Na TikToku ponovo kruži stariji video koji prikazuje učenicima trik za varanje na ispitima. Naime, savetuje im se da u zadacima višestrukog odgovora učenici stave ‘c’ jer se to slovo može lako prepraviti u ‘a’, ‘b’ ili ‘d’. Neki su profesori to ozbiljno shvatili i odlučili da u testovima ‘c’ više neće biti ponuđeni odgovor.

@mrcurmisclassroom

Multi choice tests now only provide the option to answer a, b, d or e 🤣#onthisday

♬ original sound – Mr Curmi – Yr 4 Teacher

Na TikToku kruži video originalno objavljen pre dve godine koji učenicima prikazuje trik kako da prevare ispit sa zadacima višestrukog odgovora. U videu se, naime, savetuje da u takvim zadacima učenici stave ‘c’ jer se to slovo može lako prepraviti u ‘a’, ‘b’, ili ‘d’, prenosi Srednja.hr.

– Ako ikada imate test, samo stavite ‘c’ kao odgovor jer ga uvek možete promijeniti, piše u originalnom videu.

Nakon što je taj video postao viralan, odgovor na njega snimili su brojni profesori koji navode da u ispitima sa zadacima višestrukog odgovora više ne nude ‘c’ kao opciju već druga slova. U komentarima su se pojavili i neki drugi saveti koji mogu pomoći profesorima.

– Na naše testove višestrukog izbora morate u okvir staviti ‘x’ ili kvačicu. To je puno sigurniji način, napisala je jedna korisnica TikToka u komentare.

Druga je korisnica, pak, savetovala profesorima da nemaju ispite gde učenik mora baš upisati, na primer, slovo ‘c’, već da ti odgovori budu na zaokruživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.