U trendu

Proleće je pravo vreme za ovih 5 sjajnih odluka koje donose sreću i blagostanje

Za maksimalno uživanje u proleću, usmerite se na aktivnosti koje će osvežiti i vaš duh i telo. Proleće je stiglo sa sunčanim, mada svežim vremenom, ali prolećno uzbuđenje već nas je obuzelo.

U prošlosti, početak proleća je obeležavan raznim ritualima. Na primer, u današnjem Iranu, Nowruz („novi dan“) se slavi čišćenjem domova i obilnim gozbama, dok se u Tajlandu još uvek praktikuje prskanje statua Bude kako bi se isprala stara godina, piše espresso.rs.

Sada je sjajna prilika da se povežemo sa prirodom, a proleće je idealno vreme za to – sve se budi, cveta, raste i obasjano je svetlošću!

1. Uzgajajte biljke

Dan je savršen da unesete novu biljku u vaš dom! Izaberite prelepu saksiju i kućnu biljku koju ste oduvek želeli i dodajte malo prirode, boja i mirisa u vaše okruženje!

2. Uživajte u prirodi

Čak i ako ne možete da odete na kampovanje, odvojite nekoliko sati prvog prolećnog dana da provedete vreme u parku, pored reke ili jednostavno prošetajte kako biste osetili toplinu sunčevih zraka i prolećno raspoloženje!

3. Vežbajte

Topliji dani nas teraju da se pokrenemo iz zimske hibernacije, pa čak i ako niste raspoloženi za trčanje po parku, obavite nekoliko vežbi na terasi uz pogled na zelenilo i podstaknite proizvodnju serotonina, hormona sreće.

4. Krenite sa nečim novim

Kao simbol buđenja prirode i novog početka, proleće je savršeno vreme da započnete učenje stranog jezika, prijavite se za časove zumbe ili jednostavno započnete čitanje knjige koju ste oduvek želeli.

5. Uvedite citruse u vaš život

Napravite osvežavajuću limunadu, dodajte nekoliko kapi pomorandže u čaj, uživajte u dezertu od mandarina i dozvolite prijatnim i osvežavajućim mirisima i živopisnim bojama da ulepšaju vaš dan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar