U trendu

Psiholozi tvrde da ovih 5 znakova ukazuju da ne volite sebe!

Čak i kada mislite da imate dovoljno samopouzdanja, zapitajte se da li je baš tako ili treba da poradite na tome… Kao i uvek, znaci da je istina drugačija su već tu, samo morate da naučite kako da ih prepoznate.

1. Konstantno ste iscrpljeni

Umor je signal da ne slušate svoje telo i ne odgovarate adekvatno na njegove potrebe. Možda gledate na stalnu zauzetost na poslu i u kući kao znak da vodite uspešan život, ali varate se ako mislite da je hronična iscrpljenost normalno stanje stvari. Preporuka je da pronađete vreme za odmor kako znate i umete, jer ćete jedino na taj način biti u stanju da se izborite sa svim obavezama koje vas čekaju, ali i emotivnim i psihičkim turbulencijama u svom životu.

2. Kada se pogledate u ogledalo, uvek prvo vidite svoje mane

niko nije u potpunosti zadovoljan svojim izgledom, ali ne treba se previše opterećivati time. Ako svaki put kada stanete ispred ogledala, prvo primetite svoje mane i setite se šta vam se ne sviđa kod vas, vi onda imate veliki problem sa nedostakom samopouzdanja. Ljubav prema sebi znači da treba da prihvatite i svoje dobre, ali i svoje navodno loše strane ličnosti.

3. U vezi ste sa partnerom koji vas očigledno ne ceni dovoljno

Nemoguće je trpeti prevare, nipodaštavanje i nepoštovanje od strane partnera, a osećati se dobro. Ljubavni problemi gotovo uvek se pretvaraju i u psihičke, a ponekad i fizičke. Ako se nalazite u vezi u kojoj vam se čini da niste dovoljno cenjeni, odmah je prekinite i pronađite partnera koji je u stanju da odgovori na sve vaše emotivne i druge potrebe i odnosi se prema vama sa poštovanjem.

4. Teško vam je da kažete „ne“

Ne biste trebali da prihvatite svaki zahtev i sugestiju drugih ljudi. Morate da postavite granicu između vaših i tuđih interesa, kako biste imali dovoljno vremena i energije da sebi posvetite neophodnu pažnju.

Nije u redu da uvek stavljate druge ispred sebe, osim u slučaju da se brinete o deci ili najbližim ljudima iz vašeg okruženja i nemate izbora nego da im pomognete.

5. Izbegavate konflikte po svaku cenu

Prepirke i svađe su neprijatne većini ljudi i mogu ostaviti velike posledice po vaše psihičko stanje. S druge strane, ni preterano izbegavanje konflikta nije zdravo. Što duže odlažete donošenje teških odluka koje zahtevaju dogovor i saradnju, a neretko i burnu diskusiju, to ćete veću štetu da napravite sebi.

Morate da naučite da stojite iza svojih reči, budete sigurni u sebe i ne dozvolite drugima da vas iskorišćavaju i manipulišu vašim slabostima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.