U trendu

Razbudite se i privucite sreću: Čim otvorite oči, uradite ovaj čarobni ritual

Sigurno postoje trenuci kada odlažete buđenje, pomerate alarm i nevoljno se budite. Takve situacije vam ne daju dovoljno vremena da se pripremite za dan. Iz tog razloga su jutarnje rutine vrlo važne za normalno funkcionisanje.

Za ove rituale vam neće biti potrebno mnogo vremena da ih prihvatite i da postanu deo svakog vašeg jutra. Koristi od jutarnjih rituala koje vam predlažemo, osetićete vrlo brzo.

Neka vaš jutarnji ritual sadrži sledećih pet stvari:

Tajming

Jutarnje buđenje teško pada većini ljudi. Najbolje bi bilo da svoje telo polako priviknite na rano ustajanje. Ukoliko ste alarm podesili na šest ujutru, pokušajte da odete ranije na spavnje. Potrudite se da vaše telo dobije barem sedam sati neprekinutog sna. Izuzetno loša navika, koju bi trebalo da izbegavate je gledanje u mobilni telefon ped spavanje. Takođe, možete da podesite neki prijatan zvuk alarma za buđenje, kako biste se postepeno budili iz sna.

Vežbanje kao deo vašeg jutranjeg rituala

Vaše zdravlje će se poboljšati kada budete vežbali rano ujutru. Možete ići u šetnju, u teretanu, ili radite set vežbi koje vam prijaju kod kuće. Jutarnje vežbanje takođe aktivira vaš mozak, a ne samo mišiće. Potrudite se da uvek izdvojite vreme za jutranje vežbanje. Kada ovo uvedete u praksu, primetićete da ćete tokom celog dana biti puni energije.

Napravite dnevne ciljeve

Ukoliko ste pod stresom da li ćete stići da obavite sve što ste zacrtali tog dana, olakšajte sebi tako što ćete da napravite priorite koje morate i želite da uradite. Takve odluke će vam dati snagu i sampouzdanje da obavite planirano i daće vam osećaj kontrole nad situacijom. Potrudite se da u obaveze uključite i vreme planirano za odmor.

Potrudite se da zdravo doručkujete

Čak i ako kasnite, ne smete da preskačete doručak. Ranije buđenje dalo bi vam vremena da pripremite zdrave i jednostavne obroke. Grickalice kasno uveče ne mogu da nadoknade kvalitetan doručak, naprotiv, mogu izazvati zdravstvene probleme. Hranljiv doručak će dobro uticati na nivo šećera u krvi i održavaće vas duže vreme sitim i energičnim.

Izbegavajte da odmah počnete sa poslom

Telo treba prvo da se razbudi, kako biste počeli sa efikasnim radom. Pokušajte da ne sedate odmah za radni sto, čim otvorite oči. Odvojite neko vreme da se pripremite za posao. Izlaganje vaših očiju direktno ekranu odmah po buđenju je jednako štetno kao i izlaganje ekranu pred spavanje. Pružite svom telu i umu vremena da se naviknu na okruženje. Zdravlje je mnogo važnije od posla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar