Sa svojih 27 godina uštedela je dovoljno za penziju, a sada savetuje kako da se i vi obogatite

Uštedela je dovoljno novca da se penzioniše sa 27 godina. Kako je to moguće? Sada otkriva tri principa koji su joj pomogli da to postigne. Tori Dunlap je američka blogerka i finansijski stručnjak, a u svom videu je podelila kako je uspela da uštedi toliko novca za tako kratko vreme.

Za mnoge ljude u 20-im ili čak 30-im godinama penzija izgleda daleka budućnost – mnogi predstavnici ove demografske grupe sumnjaju da će na nju uopšte moći da računaju. Životne okolnosti poslednjih godina nas sve više teraju na štednju i na razmišljanje kako da obezbedimo svoju budućnost. Mogu li se njeni saveti primeniti u Srbiji? Hajde da proverimo!

Savet broj 1 – pregovarajte

– Uvek pregovarajte o koracima koje vam poslodavac nudi i nemojte se plašiti da promenite posao ako primetite produženu stagnaciju zarade – kaže ona. Međutim, Tori napominje da ona misli na platu koja odgovara našoj posvećenosti, kompetenciji i trudu uloženom u posao. Sami finansijski zahtevi neće pomoći kada nemamo čime da ih opravdamo, ali vredi ih ceniti.

Savet broj 2 – investirajte

– Kada moji klijenti pitaju kada da počnu da ulažu, ja uvek odgovaram – odmah – naglašava ona.

– Vreme je tada na vašoj strani. Ako još niste počeli da ulažete, pokušajte da uđete u temu – odgovarajuće istraživanje je ključno pitanje u smislu ulaganja, jer kao što znate, novac se ne može samo dobiti, već i izgubiti .

Savet 3 – uključite se u dodatni projekat

– Radite šta god, osim posla sa punim radnim vremenom, što će vam doneti dodatnu zaradu, je svakako jedan od najtežih predloga za sprovođenje. Tori kao primer navodi sebe – njen posao vredan milion dolara počeo je sa „zabavom“ posle radnog vremena.

– Vredi imati više od jednog izvora prihoda – primećuje ona.

@herfirst100k

#answer to @Kirs Tinyhome My investing education app launches next month! Link in my bio to sign up for the waitlist🖊 #rothira #2022goals #passiveincome

♬ original sound – Tori Dunlap — Money Expert 💸

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.