U trendu

Samo 2% ljudi može da vidi 4 skrivena lica na ovoj optičkoj iluziji: Proverite jeste li među njima

Optičke iluzije imaju neverovatnu moć testiranja našeg mozga na načine od kojih vam se zaista može zavrteti u glavi, i dok se neke od njih čine nemoguće rešiti, takmičarski duh mnogih neće mirovati dok se zagonetka ne reši.

Ilustracija ukrajinskog umetnika Olega Šupljaka ponovo je oživela i privukla je pažnju jer prikazuje neobičnu skicu žene sa dugom kosom.

Ali pažljiviji pogled otkriva da postoje četiri ženska lika skrivena u ovoj varljivoj iluziji – ali se tvrdi da je njihovo otkrivanje gotovo nemoguće za većinu ljudi. Na prvi pogled, slika prikazuje skicu žene sa gustom kosom i elegantnom haljinom – smeška se dok razgovara telefonom.

Još tri žene

Glavna žena je lako vidljiva na prvi pogled, ali u stvari, još tri žene su skrivene negde na slici, što čini njihovo pronalaženje težim. Na Olegovom sajtu se navodi da je nacrtao „simboličku kompoziciju“ kako bi „pojačao popularnu temu“ optičkih iluzija. Druga žena se vidi desno od glavne žene, blizu njene brade. Lako ga je na prvi pogled zameniti za mobilni telefon.

Međutim, pronalaženje treće žene zahteva više truda. Uočićete je gledajući ženu na njenoj ruci. Da biste videli treću ženu, potrebno je da pogledate bočni profil, zbog čega je u početku teže primetiti. Na sreću, četvrtu i poslednju ženu je lakše uočiti.

Primetićete par usana na stomaku prve žene. Ovo je karakteristika četvrte žene, pošto je cela slika sama po sebi ženski lik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.