Savet stjuardese: Evo zašto treba izbegavati kafu i čaj tokom leta po svaku cenu

Savet stjuardese: Zašto treba izbegavati kafu i čaj tokom leta

Kada putujete avionom, važno je voditi računa o onome što pijete. Stjuardesa Kat Kamalani deli važno upozorenje koje bi trebalo da uzmete u obzir pre nego što naručite kafu ili čaj na letu.

Kamalani, sa iskustvom od šest godina u jednoj poznatoj avio-kompaniji, ističe da je bolje izbegavati pića koja se ne služe u limenci ili plastičnoj flaši. Ona savetuje putnike da izbegavaju kafu, čaj i slična pića koja zahtevaju upotrebu tople vode.

„Razlog za to je što se rezervoari za vodu u avionima retko čiste i često su prljavi“, objašnjava Kamalani, navodeći da stjuardese retko piju kafu ili čaj tokom radnog vremena zbog ovog problema.

Dodatno, Kamalani upozorava da se aparati za kafu u avionima često ne čiste osim ako se ne pokvare, te da se kafa često priprema u blizini toaleta.

Prema istraživanju sprovedenom 2019. godine od strane Centra za prehrambenu politiku na Hunter Koledžu, otkriveno je da rezervoari za vodu u avionima koji se nalaze blizu toaleta često koriste isti izvor vode.

Iako se sistem za piće vode redovno čisti, aparati za kafu se često kvare i zahtevaju česte zamene, što može umiriti putnike koji brinu o kvalitetu vode. Međutim kada putuju iz zemalja sa upitnim kvalitetom vode za piće, onda postoji i razlog za zabrinutost.

(klix.ba)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.