U trendu

Scene iz horora: Ispod gomile đubreta u stanu punom bubašvaba, pronađena nema devojčica (video)

U jednom stanu u Moskvi, prepunom đubreta i bubašvaba, pronađena je petogodišnja devojčica koja je pre nekoliko dana ostavljena sama, saopštila je ruska policija danas.

Istražni odbor, najviši istražni organ Rusije, pritvorio je majku devojčice i protiv nje je pokrenut krivični postupak zbog „pokušaja ubistva“.

Istražitelji, koji takođe proveravaju rad socijalnih službi i policije, objavili su da je 47-godišnja žena svoju ćerku ostavila na nekoliko dana, a da u stanu nije bilo vode i struje zbog neizmirenih dugovanja.

Policija je u stanu zatekla dete obučeno samo u majicu. Devojčica je bila dehidrirana i vidno neuhranjena, a hrane nije bilo. U vrat joj se praktično urezala ogrlica koju je nosila. Ona ne ume da govori i nije socijalizovana.

Radnici hitne službe su devojčicu u nedelju udaljili iz stana, koji je bio zatrpan đubretom, najviše kesama za smeće i plastičnim bocama, što se vidi na snimcima objavljenim od stane istražitelja. Nameštaj deluje polomljeno, a zidovi i plafon su bili zatrpani prljavštinom.

Zaštitnica dečijih prava u Rusiji izjavila je da devojčica, nazvana Ljuba, ne ume da govori.

„Užasno je samo pomisliti na to šta je moglo da dogodi da neko nije reagovao i da se devojčicina majka nije vratila“.

Njena majka Irina Garaščenko (47) danima je bila odsutna, a policiji je priznala da je ćerku ostavljala „na po nekoliko dana“ kako bi išla da radi.

Komšije su se navodno požalile na plač i smrad koji su dopirali iz stana. Ali policija je ranije odbijala da nasilno uđe u stan. Međutim, kasnije su pozvani kako bi razvalili ulazna vrata.

Susedi su rekli da je pre pet godina majka donela kući bebu, ali je potom rekla da je dete otišlo da živi sa bakom. Njen muž je deportovan u Ukrajinu. U stvari, dete je sve vreme bilo u stanu i možda nije videlo spoljni svet otkako je bila beba, kažu izveštaji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike