U trendu

Slabo spavate? Ovo je najčešći uzrok, a rešićete ga vrlo lako

Prema procenama stručnjaka, oko trećine čovečanstva ima problema sa spavanjem u nekom trenutku svog života. Razlozi mogu biti razni, ali vrlo često su uzroci spoljašnji i nije ih toliko teško rešiti.

Uprkos činjenici da ste uložili u skupi dušek, najbolji jastuk i posteljinu, i dalje se mučite sa spavanjem. Psiholozi smatraju da postoji direktna veza između čistog vazduha i kvaliteta sna. To je zato što čestice koje zagađuju, mogu dovesti do respiratornih problema i izazvati, na primer, astmu.

Ako razvijete respiratorne probleme poput kašlja, začepljenog nosa ili boli u grlu, ti simptomi otežavaju spavanje. Osim toga, i alergije mogu biti povezane sa slabim snom, kao i hrkanje i konstantno buđenje usred noći.

Pre nego što počnete isprobavati neke aplikacije za spavanje ili ulažete veliki novac u skupe dušeke i slično, isprobajte prvo ove savete.

Nabavite prečišćivač vazduha

Kako biste se rešili zagađivača u vazduhu, nabavite prečišćivač koji će se lako uklopiti u vaš dom. Korisni su jer poboljšavaju kvalitet vazduha u spavaćoj sobi, a istraživanja pokazuju i da biljke u sobi pozitivno utiču na spavanje.

Stalno provetravajte

Niste tip koji bi kupovao prečišćivač zraka? Nema problema. Često provetravanje i usisavanje takođe se smanjiti broj štetnih čestica u vazduhu.

Promena posteljine

U idealnom svetu novi jastuk trebalo bi kupovati svakih godinu do dve dana, a posteljinu treba menjati barem jednom nedeljno, piše Tom’s Guide, a prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.