U trendu

Snimak saobraćajne gužve u Danskoj šokirao ljude: Ovako nešto u Srbiji je nezamislivo

Sredina je septembra, prošlo je vreme odmora, đaci u krenuli u školu i ljudi se vraćaju polako svakodnevnim obavezama, a to znači da su na ulicama sve veće saobraćajne gužve, i to je naročito veliki problem svima koji ponedeljkom ujutru kreću na posao.

Ipak, na te saobraćajne špiceve smo takoreći oguglali i više ih toliko i ne primećujemo, sve dok ne vidimo kako izgledaju u drugim delovima sveta. Snimak koji stiže iz Kopenhagena pokazuje nešto što u Srbiji ne može ni da se zamisli.

@virtualwayfarer

Danish rush hour isnt like other rush hours… #copenhagen #denmark #funny

♬ original sound – Alex

Jedan korisnik TikTok- a objavio je snimak špica u Kopenhagenu na kojoj se vidi nepregledna kolona biciklista.

– Gotovi su letnji praznici, saobraćajna gužva je opet u ful modu. Na danski način. A danas je i lepo vreme, govori korisnik TikTok-a u videu koji je pregledan preko 700 hiljadu puta.

U komentarima je objasnio da je video snimljen u avgustu, oko 8:50 sati ujutro.

Inače, Danci su već nekoliko godina na vrhu spiska najsrećnijih nacija sveta, a mnogi veruju da je jedan od razloga i to što praktikuju drugačije svakodnevne rutine od ostatka sveta.

Oni dnevno u proseku na biciklu pređu 1.6 kilometara.

Raniji podaci pokazivali su da u Kopenhagenu ima više bicikala nego stanovnika, a pisalo se da čak i danska kraljevska porodica na biciklu prati decu u školu.

Kopenhagen se promoviše i kao najbolji glavni grad na svetu za bicikliste. Naime, 49% svih putovanja na posao ili u školu u Kopenhagenu obavlja se biciklom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)