U trendu

Spavanje bez jastuka sjajno je za vaše zdravlje, evo i zašto

Prvi jastuci za koje znamo potiču iz Mesopotamije. Bili su napravljeni od kamena, a mogli su ih priuštiti samo imućni ljudi. Za razliku od drevnih kamenih jastuka, oni koje danas koristimo su mekani i pahuljasti, a mnogi ljudi više ni ne mogu zaspati bez jednog takvog jastuka.

Spavanje sa jastukom možda nije najbolji način za odmor, jer to može uticati na vaše telo i raspoloženje.

Mnogi se slažu kako spavanje bez jastuka ima brojne prednosti.

Smanjuje bolove u leđima

Mnogi jastuci mogu dovesti do neprirodnog položaja za spavanje, a podrška koju pružaju ne traje dugo. Iako sam jastuk neće naštetiti leđima, može pogoršati bolove. Kada spavate bez jastuka, kičma se može odmoriti, a telo je u prirodnom položaju.

Pomaže kod bolova u vratu

Većina jastuka ne može vam pomoći da spavate u ispravnom položaju, a mogu ga čak i pogoršati. Dugotrajno savijanje vrata na bilo koji način izazvaće vam nelagodu, a prečvrsti ili premekani jastuci mogu dovesti i do bolova u vratu.

Pomoć kod glavobolje

Ako se budite s glavoboljom, možda je kriv vaš jastuk. Previsoki jastuci uzrokuju napetost u vratnim mišićima pa ne treba da vas čude česte jutarnje glavobolje.

Može da ublaži stres

Što više smetnji tokom spavanja imate, telo ima manje vremena za mnoge važne funkcije koje se javljaju tokom sna. Stalni nedostatak sna može uticati na vaše raspoloženje i koncentraciju, a vaše telo će tokom dana lučiti više hormona stresa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar