U trendu

Sprečite mučninu za vreme vožnje na prirodan i jeftin način

Nema ništa gore od toga da odete na put i dobijete mučninu. Iako postoje tablete koje mogu sprečiti mučninu, postoje i prirodni načini na koje možete ublažiti taj neugodan osećaj.

Neprijatni simptomi, od vrtoglavice do jake glavobolje ili znojenja, mogu pokvariti putovanje.

Međutim, postoji jedan način na koji možete pokušati da zaustavite mučninu. Ukusan i prirodan lek koji preporučuje Abas Kanani, vodeći farmaceut kompanije Chemist Click, je čaj od nane, jer njegova jedinjenja mogu pomoći u smanjenju simptoma mučnine, prenosi Miror.

„Nana sadrži jedinjenja kao što je mentol, koji ima smirujući efekat na trbušne mišiće i može pomoći u smanjenju osećaja mučnine i povraćanja povezanih sa mučninom. Možete pokušati da pijete čaj od nane ili jedete slatkiše od peperminta da biste ublažili simptome mučnine“.

Alternativno, đumbir je još jedno odlično rešenje za izbegavanje bolesti kretanja. Kanani je objasnio:

Đumbir može biti efikasan kao prirodni lek za mučninu kretanja i bolest kretanja. Naučno istraživanje je pokazalo da đumbir i njegova jedinjenja mogu da povećaju probavni odgovor i ubrzaju pražnjenje želuca, što može smanjiti mučninu. Čini se da pomaže varenju i protoku pljuvačke, a njegova antiinflamatorna svojstva takođe podržavaju oslobađanje hormona koji regulišu krvni pritisak kako bi smirili vaše telo i smanjili mučninu. Možete konzumirati đumbir u različitim oblicima, kao što su čaj od đumbira, bombone od đumbira ili čak kapsule od đumbira“, objasnio je Kanani, a prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.