U trendu

Srpske Meri Popins: Da li su dadilje u Srbiji dovoljno plaćene?

Roditelji sve više traže od dadilja kojima će poveriti svoju decu. Njihova bojazan u nekoj meri je i opravdana.

„Neki roditelji traže da dadilje obavljaju pregled svakih 7 dana, da se tušira zajedno sa detetom umesto da mu pomaže i pridržava ga. Pojedini roditelji su toliko zahtevni da ni deset različitih ljudi ne bi moglo da im udovolji“, tvrde dadilje.

Prezahtevne majke, naročito su na lošem glasu u krugu bebisisterki. Pojedine žene koje angažuju dadilje očekuju da pored brige o detetu, one čiste po kući, ali i da bude elokventna, obrazovana i dobar poznavalac kulture.

Zbog loših iskustava, pada dostupnog kadra i potražnje za dadiljama usluge čuvanja decu poslednjih godina su se drastično povećale.

Kako je preneo Mondo, cene koje su objavile pojedine agencije koje nude usluge čuvanja dece  kreću se od 400 dinara po satu pa naviše, vikendima i noću se naplaćuje skuplje.  Na privatnim oglasima pojedinaca mogu se naći ponude od 700- 1200 dinara u zavisnosti od stručne spreme dadilje.

Za posao dadilje se javljaju studentkinje, žene sa srednjom stručnom spremom, vaspitačice medicinske sestre ali i penzionerke.

Pored svih loših iskustava dadilje ističu da vole svoj posao i da se neretko vezuju za decu o kojoj brinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.