Stjuardesa otkrila trik kako da se da se rešite „zapušenosti“ ušiju tokom leta (video)

Jedan od najčešćih problema sa kojima se suočavaju pojedini putnici jeste pritisak odnosno bol u ušima tokom poletanja ili sletanja.

Kada avion uzleće ili sleće, vazdušni pritisak u kabini se brzo menja sa visinom i dolazi do osećanja „zapušenosti“ ušiju.

Stjuardesa Viktorija iz San Franciska podelila je na društvenoj mreži TikTok nekoliko saveta koje vam mogu pomoći.

Njen prvi savet jeste da konzumirate grickalice kao način da zaustavite pritisak:

„Žvakanja žvake ili sisanje bombone ili pak kapi za kašalj mogu da pomognu tokom poletanja i sletanja.“

Ona kaže da i lekovi mogu da pomognu, ako želite da očistite svoje sinuse: „Uvek nosim sa sobom neku vrstu spreja za nos ili lek protiv prehlade ili sinusa“, rekla je i dodala da uglavnom neposredno pre poletanja koristi sprej, kao i 30-ak minuta nakon sletanja.

@thevictorialeighproject

Flight attendant tips: how to prevent your ears from popping on a flight! ✈️👂🏽 #flightattendant #traveltip #airplanemode #LeadWithLove

♬ original sound – Victoria ✨

Ako se situacija nakon sletanja ne smiri, već i dalje imate neprijatan osećaj u ušima, Viktorija preporučuje da naparite kupatilo u hotelskoj sobi i da se tuširate što toplijom vodom.

“Uđite u tu prostoriju i provedite tamo oko 10 minuta, jer vam vlažnost na neki način pomaže da se stvari vrate u normalu.“

Njen poslednji savet je bio da se ne plašite razgovora sa lekarom ako često imate problema sa ovim problemom, jer postoje medicinske procedure koje mogu da se primene u ovim situacijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.