U trendu

Stjuardesa objasnila zašto posada uvek na ulazu putnike odmeri od glave do pete

TikTok videa stjuardese Kat Kamalani s korisnim savetima i uputstvima za ponašanje u avionu redovno prikupe milione pregleda i na hiljade komentara, a u jednom je takvom videu objasnila i zašto nas stjuardese i drugo osoblje aviona na ulazu od glave do pete odmeri.

Na samom ulazu posada aviona putnike prvo, naravno, srdačno pozdravi, ali usput ih, kaže, i dobro odmeri – jer traži one koji bi, ako zatreba, mogli da pomognu u različitim situacijama.

– Kad uđete u avion i ugledate naša srećna, nasmejana lica, mi vas zapravo odmeravamo i pokušavamo da uočimo takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili fizički sposobne ljude – objasnila je stjuardesa iz Solt Lejk Sitija.

Tom se kraticom inače najčešće označava vojno osoblje, piloti, vatrogasci, policajci i lekari, ukratko radnici onih službi koje su najkorisnije u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad treba sprečiti nesreću, npr. kad pilot zbog nevremena ili kvara treba brzo da prizemlji avion…

– Dok hodaju gore-dole prolazima i proveravaju ili poslužuju putnike, stjuardese također usput traže ABP osobe koje će im pomoći ako, ne daj Bože, zatreba – rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.