U trendu

Stomatolog otkrio koliko često treba menjati četkicu za zube da se ne biste razboleli

Svi znamo da je održavanje oralne higijene visoko na listi zadataka ako želimo da budemo zdravi.

Međutim, mnogi od nas zanemaruju jedan važan detalj i ne menjaju četkicu za zube ili glavu električne četkice onoliko često koliko bi trebalo. Istina je i da mnogi ljudi ne znaju da prepoznaju znakove istrošenosti četkice za zube koji upozoravaju da je vreme da je zamenite.

Zubar Hajra Sarvar pokazuje znakove na koje treba obratiti pažnju i reći vam kada je vreme da odbacite staru četkicu za zube, prenosi Mirror.

Sarvar savetuje: „Preporučuje se menjanje četkice za zube svaka tri meseca ili ranije ako su čekinje oštećene. Oštećena vlakna su manje efikasna u čišćenju zuba i desni.“

Važno je da promenite četkicu za zube čak i ako ste bili bolesni. Nova četkica će vam pomoći da se oporavite i sprečite mogućnost da se ponovo razbolite.

Takođe se preporučuje zamena glave električne četkice za zube svaka tri meseca, ili ranije ako je oštećena, kaže Sarvar.

Interdentalne četkice nisu nevažne. Sarvar savetuje da ih menjate svakih sedam do 10 dana, ili ranije ako izgledaju istrošeno ili ako žica počne da se deformiše. Ako ih redovno koristite, brzo će se istrošiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.