U trendu

Stručnjaci upozoravaju: „Prestanite da idete u krevet s mokrom kosom, evo šta vam se može dogoditi“

Svi smo barem jednom u životu otišli u krevet s mokrom kosom. Kada ste uveče iscrpljeni i umorni samo želite da se uvučete u krevet i sušenje kose čini vam se kao ogroman napor. Ali, stručnjaci upozoravaju da nikada ne bi trebalo leći u krevet s mokrom kosom jer to može dovesti do niza zdravstvenih problema. Ekspertkinja za higijenu Madame Sweat, koja redovno deli savete o čistoći, kaže da postoje tri razloga zašto nije dobra ideja otići u krevet s mokrom kosom, prenosi Mirror.

@madamesweat

Why you shouldn’t go to bed with wet hair 💦 ❌ #wethair #bed #sleep #hairtok #hair #fungus #scalp #breakagehair #breakage #fragile #bacteria #madamesweat #infection #dandruff

♬ Concerto for Clarinet & Orchestra in a-Major, Kv. 622: III. Rondo, Allegro – Mozart

Govoreći na TikToku, Madame Sweat opisala je svaki od ova tri vrlo dobra razloga, nateravši brojne pratioce da mahnito posegnu za svojim fenom za kosu. Započela je: ‘Prvo, mogli biste da dobijete gljivičnu infekciju vlasišta, a ako imate perut, to će učiniti situaciju još gorom jer će doći do pojave gljivica zbog vlage’. To bi naravno moglo da uzrokuje bujanje plesni i gljivica i na vašim lepim, čistim jastucima.

Nastavlja: ‘Drugo, ako niste nedavno oprali vaše jastuke, trebalo bi odmah nakon što legnete u krevet s mokrom kosom. Naime, to je već leglo gljivica, a uzrokovaćete ih još više ako ostavite mokar jastuk da stoji i gnoji se’.

Navodeći svoj treći i poslednji razlog, dodala je: ‘Kada vam je kosa mokra ili vlažna, ona je u oslabljenom stanju, što znači da s njom treba postupati vrlo nežno. Kada bacate i okrećete jastuk, zapravo možete uzrokovati lomljenje kose što znači da ćete završiti s puno više ispucalih vrhova. Nemojte ići u krevet s mokrom kosom’.

Mnogi njeni pratioci ostali su zgroženi nakon što su čuli šta im se sve može dogoditi, a neki su priznali da im je sve odjednom dobilo savršeni smisao. Jedna je osoba sa žaljenjem napisala: ‘100 posto imam problem s gljivicama na temenu i redovno idem u krevet s mokrom kosom’, a druga je dodala: ‘Trčim kući da promenim posteljinu’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar