U trendu

Stručnjak za spavanje demonstrirao tehniku koja bi mogla da vam pomogne da brže zaspite

Ako imate problema sa spavanjem, možda smo na TikToku pronašli rešenje. Naravno, kao i sve što vidite na ovoj platformi, savet je potrebno uzeti s rezervom, ali vredi pokušati ako noću buljite u plafon i ne možete da zaspite.

Na profilu SnapRecover objavljen je video klip u kojem vas stručnjak za spavanje vodi korak po korak kroz tehniku pritiska na unutrašnju stranu zgloba, što bi navodno moglo da pomogne da brže zaspimo.

@snaprecover

How to fall asleep quicker! 😮💤 #biohacking #wellbeing #mentalhealth #snaprecover #wellness #selfimprovement #fyp #neuroscience #icebath #coldplunge #science #sleep

♬ original sound – SnapRecover

Potrebno je postaviti kažiprst, srednji i domali prst na unutrašnju stranu zgloba, na pregib, i lagano pritisnuti. Nakon toga je potrebno napraviti povremeni pritisak tačno na deo između dve tetive oko jednog minuta a zatim pređite na kontinuirani pritisak nekoliko sekundi i zatvorite oči.

„Gledajte kako ćete tonuti u san“, zaključuje muškarac koji se obraća gledaocima.

Ovo se naziva stimulacija tačke Nei Guan i u akupresuri je dobro poznat trik za pomoć kod mučnine i povraćanja i smatra se da podstiče opuštanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)