U trendu

Svako jutro pre doručka jela je kašiku lanenog ulja, evo kako se njeno telo preporodilo

Verovatno ste već čuli za prednosti svakodnevne konzumacije lanenog semena, ali da li znate šta vam se može dogoditi ako svakodnevno konzumirate laneno ulje?

Vrednost ovog ulja za ljudski organizam uslovljena je bogatim sastavom kako masnih kiselina, tako i makro i mikroelemenata. Čak je tri puta bogatije omega-3 masnim kiselinama od ribljeg ulja. Za one koji ne vole ribu, ovo ulje je pravo rešenje.

Kao preventivu, laneno ulje se konzumira na prazan stomak, odnosno 20-30 minuta pre prvog obroka. Dovoljno je uzeti samo jednu ili dve supene kašike.

Efekti lanenog ulja na telo koje je osetila jedna žena koja je odlučila da svakodnevno konzumira po jednu kašiku lanenog ulja:

Za gubitak težine

Oleinska kiselina omega-9, linolna kiselina omega-6 i alfa-linolenska kiselina omega-3 su veoma efikasni aktivatori mršavljenja. Stoga, svi koji imaju problem sa viškom kilograma treba da obrate pažnju na ovaj proizvod. Možete ga dodati u jogurte ili salate, ili ga konzumirati kao samostalan proizvod.

Kardiovaskularni sistem

Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizuje krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, a takođe poboljšava zdravlje i elastičnost krvnih sudova.

Menopauza

Prisustvo lignina u ovom ulju radi na aktiviranju normalne ravnoteže hormona u telu. Zahvaljujući lanenom ulju, menstrualni bol i menopauza se lakše podnose.

Za mladost i lepotu

Laneno ulje normalizuje rad lojnih žlezda. Takođe, maske na bazi ovog ulja imaju podmlađujuća, hranljiva i antibakterijska svojstva. Laneno ulje je dobro koristiti za trepavice i obrve, efekat je mnogo jači od ricinusovog ulja.

Da biste videli pozitivan rezultat na svom telu, laneno ulje treba koristiti najmanje dva meseca, jednu ili dve supene kašike dnevno.

Šta treba da znate pre nego što počnete da koristite laneno ulje:

  • Ako uzimate određene lekove protiv zgrušavanja, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom
  • Omega-3 masne kiseline takođe mogu povećati potrebu za lekovima za snižavanje šećera u krvi
  • Kod pacijenata koji boluju od dijabetesa moguć je poremećaj zbog kojeg organizam nije u stanju da alfa-linolensku kiselinu pretvori u EPA i DHA. Bolje je da uzimaju omega-3 masne kiseline iz ribe i ribljeg ulja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar