U trendu

Test od nekoliko sekundi otkriva kako vaš mozak radi: Ako ovo ne možete, u nevolji ste (video)

Mislite li da je vaš mozak još u formi? Isprobajte ovaj test.

Nema sumnje da s godinama mozak počinje da slabi i više ne funkcioniše kao pre. Zbog toga ga je vrlo važno stimulisati praktično svaki dan i ne dopustiti mu da prerano zakržlja.

Postoje vrlo praktični testovi koji se mogu koristiti za određivanje koliko dobro naš mozak još uvek radi.

Terapeut Džejms Mur, koji svojim pratiocima na Instagramu redovno daje razne zdravstvene savete, ovoga je puta pokazao kako da napravite jednostavan test koji će pokazati koliko dobro funkcioniše vaš mozak.

“Svaki vrh prsta ima više od 3000 mehanoreceptora koji deluju kao ‘autoput’ do vašeg mozga – tačnije do njegovog čulnog korteksa”, objašnjava, dodajući da ako možete da izvedete ovu vežbu, nemate problema – vaš mozak radi ispravno.

To je takođe dobra vežba za stimulaciju mozga – međutim, važno je nastaviti da se krećete kako biste ostali u formi. Terapeut kaže da ovakvim pomeranjem prstiju “poboljšavate sinapse (veze između nervnih ćelija) i aktivirate neurone, što je izvrsno za rad mozga”, prenosi Novi.ba.

Ipak, treba znati da samo nekoliko vežbi pomaže u borbi protiv određenih bolesti koje uzrokuju slabljenje moždanih funkcija. Zato, nemojte ih izbegavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar