Trenutno vam bolje ide na poslu nego njemu

Danas je sve više mladih i ambicioznih žena koje puno rade i koje se jako trude oko građenja karijere. To može da drastično smanji raspoloživo vreme za veze, a i u samoj vezi neke situacije mogu biti problematične, recimo, kada u nekom trenutku posao bolje ide njoj nego njemu.
To nije jedini problem. Može se desiti da ona u nekom trenutku više zarađuje od njega, ili da joj posao ne dopušta da ga viđa onoliko često koliko bi on to želeo (i ona bi želela da provodi više vremena s njim, ali ne može), ili da ona aktivno radi na građenju svoje karijere, dok on još uvek posmatra posao više kao nešto što mu donosi džeparac za izlaske, što mu daje neku njegovu "kintu". Ukratko, uobičajene uloge kao da su obrnute, i njemu može biti teško da to prihvati.
Ne kažemo da će svakom muškarcu biti teško da prihvati takvu situaciju. Ima onih koji će biti ponosni na svoju dragu jer joj tako dobro ide, a biće i ponosni što je tako jaka i sposobna žena odabrala baš njih – neko toliko jak sigurno ne bi odabrao gubitnika, zar ne? Međutim, ima i muškaraca kojima je teško da prihvate da nisu oni ti koji su uspešniji na poslu, već je žena bolja od njih.
Kako izaći s tim na kraj? Uz uveravanje svog dragog da vam zaista puno znači. Uz objašnjavanje da, iako se viđate ređe nego što biste želeli, to ne znači da vam je posao važniji od njega, nego da je trenutno takva situacija u vašoj firmi da morate toliko da radite. Redovan kontakt putem telefona, porukica, interneta može vam pomoći da se emotivno ne udaljite, iako fizički ne možete da budete zajedno dovoljno često.
Ako ste trenutno na boljem poslu nego on i zarađujete više od njega i to ga uzrujava, ne dopustite da vas to navede da odustanete od karijere, ne ako vam je karijera zaista bitna u životu. Ukoliko on ne može da prevaziđe tu uzrujanost, možda i nije pravi muškarac za vas. Pokušajte da razgovarate s njim i saznate šta je to što mu zapravo smeta. Može se desiti da prizna da se pribojava da će drugi lošije misliti o njemu jer zarađuje manje od svoje devojke, ili da se pribojava da ćete ga ostaviti zbog nekoga ko zarađuje više i ima bolji posao. Tada je na vama da ga uverite da vam nije bitno koliko on zarađuje, da li mu je posao nešto prestižno, niti šta neko sa strane priča – vi ga volite takvog kakav je, čini vas srećnim, i želite da i on bude srećan. Ako je pravi za vas, prihvatiće to – valjda u vezi i jeste najvažnije to da partneri vole jedno drugo i čine jedno drugo srećnim, a ne ko u kom trenutku više zarađuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.