U trendu

Tri jutarnje navike koje mogu da vam upropaste dan

Ne samo gužva u saobraćaju ili iznenadan pljusak bez kišobrana na pola puta do posla, već i neke druge situacije mogu da vam “upropaste dan”. Ali na njih (uglavnom) ne možete da utičete.

Na ono šta prvo uradite kada se probudite ipak možete. Ove tri jutarnje navike možete da promenite i lakše započnete novi dan.

Prerano unosite kofein

Da li zaista postoji loš trenutak za kafu? Odgovor je da. Čim otvorimo oči ujutro, nivo energije u našem telu raste te bi šoljica kafe odmah nakon buđenja podstakla još jači nalet energije, a kao posledica se javlja nervoza, tvrde stručnjaci s Univerziteta u Merilendu. Kafu, prema njihovom savetu, treba da pijete sat nakon buđenja.

Ne doručkujete pravilno

Čaša jogurta s šakom bobičastog voća možda zvuči kao zdrav doručak, ali zato ćete do podneva ogladneti. Ovakav obrok vašem organizmu neće dati dovoljno potrebnih nutritijenata koji bi vas činili sitim sve do narednog obroka. Zdrav doručak treba da sadrži 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složene ugljene hidrate i malo zdravih masti.

Prvo sedate za kompjuter

Proveravanje mejlova čim otvorite oči nikako nije dobar način da započnete jutro, jer ćete biti pod stresom ceo dan. Umesto toga, stručnjaci savetuju da se istegnete, popijte čaj ili porazgovarate s partnerom, ukućanima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.