U trendu

Trik za razbuđivanje koji “diže iz mrtvih”: Ne izležavajte se već uradite ovo

Možete da spavate i 10 sati džabe kada ujutru, kako god okrenete, ne možete da se razbudite. Ne kažemo za džabe „organi mi spavaju“, zato što nekada imamo osećaj da samo delujemo budni. Vrlo često u takvim situacijama ne pomaže ni umivanje, ni litar kafe.

Ipak, postoji nekoliko prirodnih načina da se razbudite, pa čak i kad ste spavali svega nekoliko sati.

Jedan od najboljih je tuširanje hladnom vodom!

Dr Majkl Dž. Bres kaže da nas tuširanje hladnom vodom ne samo razbuđuje nego se kratko i intenzivno izlaganje niskim temperaturama povezuje i sa uravnoteženim upalnim odgovorom, boljim spavanjem, zdravljem mišića i zglobova, kao i boljim raspoloženjem.

“Energetski učinci hladnog tuša direktno su povezani s količinom vremena izlaganja hladnoći, pa što duže možete da podnesete, to bolje”, rekao je Bres.

Genetičar sa Harvarda, dr Dejvid Sinkler, dodaje da niske temperature aktiviraju i proizvodnju takozvane smeđe masti – tkiva koje sagoreva kalorije, stvara toplinu i upravlja telesnom temperaturom.

Znamo da zvuči teško, a ako to nikada niste radili sigurno vam je potrebno privikavanje. Dr Bres kaže da ćete se prvi put šokirati, ali telo će se vrlo brzo privići.

Ako i dalje niste sigurni da je to najbolja ideja, imamo nekoliko dodatnih saveta:

1. Poprskajte lice hladnom vodom

Dr Majkl napominje da prskanje lica hladnom vodom ima slične učinke kao i hladan tuš.

2. Završite tuširanje hladnim mlazom.

Istuširajte se kao i obično, a onda pustite hladnu vodu.

3. Nakratko isprobajte ledenu kupku

Ako vam to nije previše, možete na par sekundi potpuno uroniti u hladnu vodu. Na ovaj način ćete pronaći novi izvor energije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar