U trendu

Trikovi koji pomažu: Kako se razbuditi bez kofeina?

Ako spadate u onu grupu ljudi koji ujutru nikako ne mogu da ustanu i razbude se bez kafe, evo što vam može pomoći, a nije kofein:

1. Izložite se prirodnom dnevnom svetlu

Kad se probudite, pokušajte da dobijete što je moguće više prirodnog dnevnog svetla. To možete biti jednostavno poput otvaranja prozora i puštanja svetlosti unutra.

2. Alarm držite dalje od sebe

Ako vam je alarm tik uz krevet, jednostavno ćete ga isključiti i vratiti se spavanju. Ali, ako ostavite alarm malo dalje, moraćete da ustanete da biste ga isključili. A, kad ustanete, najteži deo je gotov.

3. Izbjegavajte listanje društvenih mreža

Koliko god to bilo primamljivo, uzimanje telefona u ruke i proveravanje šta ima novo na društvenim mrežama može da omete rad mozga i natera telo da preskoči važne faze budnosti i dovede vas direktno u delta fazu. To bi moglo da podstakne i stresne reakcije ako počnete da odgovarate na poruke ili čitate nešto negativno.

4. Pripremite odeću za trening i odradite vežbe

Vežbanje će vas najbolje probuditi, dati adrenalin, pa čak i podstaći hormone sreće. Ali, može biti teško ustati ranije kako biste odradili set vežbi. Zato pripremite odeću za trening veče pre i kad ustanete da isključite alarm odmah je obucite.

5. Držite se redovnog rasporeda

Ako možete, najbolje bi bilo da pokušate da održite redovan obrazac spavanja. Jednom kad ga uskladite, biće vam lakše da ujutru ustanete, piše Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.