U trendu

Trikovi uz pomoć kojih vas nove cipele neće žuljati: Brzo je i jednostavno, a rezultati su neverovatni

Trikovi uz koje ćete uživati u udobnoj obući

Verovatno vam se dogodilo bar nekada da ste kupili cipele ili sandale, koje su vas žuljale. Taj osećaj nikom nije prijatan, a zna često da stvori i nervozu.

Ako problem nije samo u tome što su cipele tesne, nego vam uvek na istome mestu naprave bolne žuljeve, rešenje je da na nogu gde vas cipele žuljaju nanesite bebi puder.

Puder, vazelin ili dezodorans u gelu napraviće tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva. Još jedan zanimljiv trik da proširite uske cipele napravljene od kože ili antilopa jeste da koristite krompir.

Veče pre nego što planirate da obujete nove cipele, oljuštite krompir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

Evo još nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu kod nove obuće.

1. Sprečite klizanje uz brusni papir

Istrljajte đon novih cipela brusnim papirom kako bi posto grublji. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda, pa se cipele više neće klizati.

2. Zalepite nožne prste da ne bole

Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi živac koji u uskim cipelama može izazvati bol. Kako biste to sprečili, selotejpom ili zavojem zalepite treći i četvrti nožni prst (prvim se smatra palac).

3. Nove cipele rastegnite ledom

Napunite kesice za zamrzavanje vodom i stavite ih u cipele. Kad se voda zaledi, ona širi obim, pa će proširiti i cipele. Ostavite cipele sa kesicama u zamrzivaču preko noći.

4. Fen za kosu

Nove, uske cipele zagrejte fenom za kosu. Kad materijal omekša, savijajte cipele po sredini i u svim smerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savijete toliko jako da ostanu u tom položaju. Na taj način ćete ih omekšati i sprečiti da vam naprave žuljeve.

5. Obujte vunene čarape

Preuske cipele rastegnite vunenim, debelim čarapama. Obujte čarape i cipele, pa hodajte po kući dok se cipela ne rastegne i postane udobna za nošenje.

6. Protiv žuljeva dezodoransom

Dezodoransom u gelu, odnosno stiku, ali onim providnim, premažite mesta na nozi gde dobijate žuljeve. Dezodorans će stvoriti film između noge i cipele, pa će sprečiti da se naprave novi žuljevi.

7. Flaster na kaiščiće

Ako vam se u nogu urezuju kaiševi od sandala,  zalepite na njih sa unutrašnje strane deblji, mekani flaster. Isecite ga u željenoj širini, pa ga zalepite gde vam se urezuje u kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar