U trendu

U korak s vremenom

Nemoguće je da niste primetili kako se tempo savremenog života iz dana u dan, možda čak i iz sata u sat, sve više i više, neverovatnom lakoćom ubrzava i menja gotovo sve naše navike. Neki te promene dočekuju raširenih ruku i lako ih usvajaju kao svakodnevicu protiv koje se čovek ne može boriti, dok neki drugi razmišljaju sasvim suprotno. Naravno da uvek ima i onih koji pomalo tvrdoglavo odbijaju da prihvate sve te "novotarije" modernog doba. U celoj priči najinteresantnije je to da sama razlika u godinama, odnosno generacijska razlika, ne mora da znači i to da su mlađi "in", a stariji "aut". Ponekad se iznenadimo koliko stvari mogu da budu sasvim drugačije od onog što očekujemo.
Bilo kako bilo, u savremenom svetu nije retka situacija da naletimo na osobu koja ima nervni slom zbog toga što je zaboravila kod kuće mobilni telefon. Ponašanje te osobe nije čudno samo po sebi, čudno je da je uopšte mogla da ostavi kod kuće tako važnu stvar. Još jedna stvar koja pokazuje da ste muškarac koji živi u skladu sa savremenim okolnostima jeste to što u telefonskom imeniku vašeg mobilnog telefona (onog što ga nikad ne zaboravljate kod kuće) 90 procenata zabeleženih brojeva pripada osobama s kojima ste poslovno povezani, a samo deset vašim najbližim rođacima i prijateljima. Kad se rešite da ostavite svoj mobilni telefon na miru, bacite pogled na svoj novčanik. Da li je pun platnih kartica? Ako jeste, onda ste svakako jedan od onih koji preziru gotovinu. Doduše, ne anarhistički, već u pravom kapitalističkom duhu tretmana novca.
Na kraju, dolazimo do najboljeg prijatelja savremenog muškarca. Ako ste mislili da je u pitanju pas, to su zastarele floskule. Najbolji prijatelj savremenog muškarca je računar. S njim možete da igrate karte, šah ili bilijar, on vas "apdejtuje" vestima bolje od novina, pušta i muziku koja samo vama prija, a ako želite da izbegnete kontakt s nekom osobom koja vam ne prija, vaš najbolji prijatelj će mu poslati mejl. Prelepo! Jedino što ste pomalo zaboravili kako izgleda boja glasa vašeg najboljeg prijatelja iz detinjstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.