U trendu

Unesite se u ono što radite

Skoro da i nema onoga kome se nije desilo da se toliko unese u ono što radi da potpuno zaboravi na sve oko sebe, kao da ostatak sveta i ne postoji. Veliko je uživanje raditi stvari u koje možete tako da se unesete; pokušajte da bar povremeno pružite sebi takvo uživanje.
Svi mi imamo gomilu zamornih obaveza koje radimo jer moramo da ih uradimo, neko mora i to da obavi, i taj neko ispadnemo mi. Ima i onoga što radimo automatski, po rutini, opet zato što to treba obaviti, ne zato što nam donosi neko posebno uživanje. Ali, bude i onoga u šta stvarno možemo da se unesemo: čitanje dobre knjige, slušanje muzike koja nam se baš dopada, gledanje filma ili serije koji nas "uvuku" u sebe, nekada i neki projekat na poslu bude takav, ili neki od naših hobija (ako imate hobije). To je iskustvo u kome se izuzetno uživa.
Šta je toliko posebno u tome? To što je divan osećaj kad ste u stanju da se nečemu toliko posvetite. Ne primećujete kako vam prolazi vreme, potpuno ste u sadašnjosti, osećate se veoma, veoma živo. Osećate se delom te stvari, akcije, čega god u kojoj toliko uživate, pa vam to povećava i samopouzdanje i osećaj kompetentnosti. I, kad to prođe, imate osećaj kao da ste zaista nešto proživele, taj deo vašeg života nije samo tako prošao pored vas.
Nekima se opisano dešava češće, nekima ređe. Neki bi s čežnjom voleli da im se to dešava češće, ali, eto, ne dešava se. Dobra stvar je što ne morate čekati da vam tako nešto naiđe samo od sebe; pronađite šta je to u čemu možete da se "izgubite" i, kad god ste u stanju, odvojite vreme za to (nekada vremena zaista nema, ali neretko je, uz dobru organizaciju, moguće i to postići). Uloženo vreme će vam se i te kako isplatiti, jer ćete uživati i čak i ako na jednom nivou budete umorne, na drugom ćete osećati da ste "napunile baterije" i bićete srećnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)