Uveče stavite koru od banane na stopala: Rezultat će vas oduševiti

Osim što podstiču probavu, organizam pumpaju energijom, smanjuju želudačnu kiselinu i ne dozvoljavaju mišićima da se grče, banane takođe pomažu protiv anemije pa su izvrsne za sve koje pate od nedostatka gvožđa.

Međutim, njihova primena u svakodnevnom životu je velika. Poznato je da kora banane pomaže kod rasta sobnih biljaka, a kako utiče na ljudski organizam i kožu, uverićete se ako probate sledeći trik.

Odlazak na pedikir može biti prilično skup, na sreću, postoji jedan praktičan trik s korom od banane, a koji može da napravi čuda za vaša stopala.

Aminokiseline i vitamini koji se nalaze u tom voću mogu suva i ispucana stopala vrlo brzo opet da učine glatkim i mekima. Kora sadrži stvari koje će omekšati i nahraniti vašu kožu.

Kako se koristi kora od banane?

Oljuštite bananu, pojedite je i sačuvajte koru. Operite pa osušite svoja stopala, uzmite koru od banane i unutrašnjom stranom natrljajte stopala.

Potom stopala isperite mlakom vodom ili uživajte držeći ih u lavoru s toplom vodom u kojoj ste razmutili malo praška za pecivo. Nakon toga možete iskoristiti još malo finog losiona i na kraju obući suve i čiste čarape.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.