U trendu

Sobne biljke preporodiće se za sedam dana – u vodu dodajte samo ovo

Nega nekih sobnih biljaka zahteva posebnu negu, ali baštovani amateri otkrili su sjajan trik koji će pomoći da listovi budu sjajni, a cveće će rasti mnogo brže.

Sve je počelo tako što je jedan čovek u Fejsbuk grupi pitao da mu neko objasni kako se koristi „banana voda“.

„Koliko dugo treba da ostavim koru banane u vodi pre nego što je upotrebim za biljke?“, upitao je on.

Mnogi su se javili da odgovore, objavljujući i fotografije svojih biljaka koje su znatno porasle za samo nekoliko dana upotrebe ove vode, a neki su tvrdili i da je cveće duplo veće za nekoliko nedelja.

Jedna žena napisala je da je koru banane držala u vodi samo dva dana i da nije mogla da veruje kolika je razlika u cveću nakon samo nedelju dana.

„Moje cveće nije imalo nikakvih novih listova nedeljama, a samo sedam dana nakon zalivanja ovim ima šest novih listova“, napisala je ona. „Zalivam biljke tom vodom, a zatim komadiće kore banane stavljam u zemlju, cveće to obožava“.

Za zalivanje biljaka najbolje je da koristite koru prezrelih, potamnelih banane, koju ćete staviti u vodu i dodati malo smeđeg šećera, pa ostaviti dan-dva dana da odstoji.

Kora banane sjajna je za negu biljaka zahvaljujući mineralima koje sadrži – kalcijum, fosfor i kalijum. Ti minerali iz kore oslobodiće se u vodu nakon 24 do 48 sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.