U trendu

Za neke žene ova bol jača je i od porođaja: Mnogi tvrde da je ovo nešto najgore što možete iskusiti

Bol je neprijatan osećaj koji retko ko voli da doživi, bilo da se radi o malom prstu koji udarite o nožicu nameštaja ili povredi tokom sportskih aktivnosti.

Međutim, postavlja se pitanje kakav bol može biti najgori na svetu. Mnogi stručnjaci i pojedinci tvrde da je bol u bubrezima jedno od najtežih iskustava kroz koje neko može da prođe. Profesorka urgentne medicine i docent hirurgije na Univerzitetu Juta podelila je svoja iskustva u jednoj televizijskoj emisiji, opisujući slučajeve pacijenata koji su prošli kroz bolno iskustvo izazvano kamenjem u bubregu.

Doktorka je istakla da je teško opisati koliko neverovatnih bolova prolaze pacijenti kada dožive bol u bubrezima, nazvavši to jednim od najgorih oblika bola, prenosi Najžena.

Opaka bol

Kamen u bubregu često nastaje zbog visoke koncentracije soli i drugih minerala u bubrežnim kanalima. Ovi kamenčići se mogu formirati u različitim veličinama, od sitnog peska do većeg kamenja. Pacijenti doživljavaju izuzetno bolne epizode ​​kada kamenje prolazi kroz urinarni trakt. Istraživanje iz 2017. godine potvrdilo je da mnogi smatraju da je iskustvo bola u bubrezima gore od porođaja. Čak 63,3 odsto žena koje su prošle kroz oba iskustva tvrdilo je da je bol u bubrezima bio „sto puta gori“. A muškarci koji su doživeli i udarac u testise i kamen u bubregu svedoče o izuzetno bolnoj prirodi bola u bubrezima.

Ljudi su opisali osećaj kao da moraju da izbace oštar žilet dok mokre, upoređujući ga sa kamenom u bubregu. Neki su izrazili da bi radije dobili udarac u testise nego da ponovo prožive kamen u bubregu, što dodatno naglašava intenzitet ove vrste bola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar