U trendu

Zašto preskakanje doručka može postati opasno

Doručak je važan obrok jer popunjava zalihe energije i hranljivih materija u vašem telu. U nastavku vam otkrivamo zašto ne bi trebalo da preskačete doručak čak i ako je pred vama lud i naporan dan.

1. Nedostatak koncentracije

Ako vaš organizam ne dobije hranu u jutarnjim časovima, veoma lako možete ostati bez koncentracije. Pokazalo se da zdrav doručak poboljšava pamćenje.  Sticanje navike doručka može poboljšati ukupnu koncentraciju. Kao rezultat toga, možete videti značajan skok u vašoj produktivnosti.

2. Kiselo raspoloženje

Razlog zbog kojeg ste se možda našli u kiselom raspoloženju od jutra može biti taj što ste preskočili doručak. Poznato je da zdrav doručak dovodi do boljeg raspoloženja. Samo ova mala promena vaše jutarnje rutine može imati trajni i iznenađujući efekat na ceo dan.

3. Veći rizik od kardiovaskularnih bolesti

Dobro isplaniran doručak može smanjiti šanse za kardiovaskularne bolesti. Ako imate naviku da preskačete doručak, izlažete se riziku od visokog krvnog pritiska i dijabetesa. Vaš obrok treba da bude zdrav i hranljiv. To će vas takođe opremiti za ostatak dana.

4. Nedostatak energije

Doručak može održati nivo energije na visokom nivou tokom dana. Preporučljivo je da imate ishranu bogatu vlaknima i malo ugljenih hidrata. Šolja kafe takođe može učiniti čuda za vas (sve dok ne preterate sa šećerom).

5. Veći rizik od gojaznosti

Umesto da o doručku razmišljate kao o dodatnim kalorijama, pogledajte ga onakvim kakav jeste. Doručak će pokrenuti vaš digestivni trakt i time ćete smanjiti rizik od gojaznosti.

(News18)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar