Zašto Ronaldo uvek ima crni lak na nogama? Postoji dobar razlog (foto)

Kristijano Ronaldo najpraćenija je ličnost na Instagramu, sa 632 miliona pratilaca i naravno da sve što objavi privlači mnogo pažnje ljudi širom planete. Zato su mnogi ostali u čudu zbog činjenice da slavni 39-godišnji Portugalac redovno na nogama ima nalakirane nokte i to u crnu boju.

Naime, Ronaldo je nedavno objavio na Instagramu fotografiju na kojoj pozira sa svojim 13-godišnjim sinom Kristijanom Jr. u kućnoj teretani, a fanovima je, pored isklesanih trbušnjaka, za oko zapeo još jedan detalj. Naime, primetili su opet crni lak na nogama, ali za to fudbaler postoji dobar razlog.

Ronaldo nanosi zaštitni sloj posebnog laka za nokte kako bi na taj način smanjio šansu da mu se na noktima pojave gljivice ili bakterije.

Slavni fudbaler nije jedini koji lakira nokte na nogama. Sloj zaštitnog laka na nogama nanose MMA borci, trkači i bokseri, ali fudbaleri su posebno osetljivi na gljivične infekcije oko noktiju na nogama jer svakodnevno provode sate i sate znojeći se u kopačkama pa su skloniji i povredama na prstima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.