U trendu

Kristijano Ronaldo kune se u ovih pet navika u ishrani

Igra je u više od 1100 utakmica, postigao više od 800 golova i osvojio mnoga dostignuća i nagrade, uključujući Zlatnu kopačku i Zlatnu loptu, a proglašen je i najboljim strelcom Svetskog prvenstva u fudbalu. Naravno, reč je o Kristijanu Ronaldu, ikoni koja naporno radi i ima poseban režim vežbanja i ishrane.

Osim što trenira um, dovoljno spava, trenira kardio i s tegovima i pronalazi vrijeme za opuštanje, Ronaldo se kune u ovih 5 navika u ishrani.

Jede puno proteina

Ronaldo smatra da se dobar trening mora kombinovati s dobrom ishranom. Njegova ishrana obiluje proteinima. Tačnije, voli da jede ribu. Jedno od njegovih omiljenih jela je kombinacija kajgane, prženog krompira i komadića slanog bakalara. Ako jede u restoranu, obično će naručiti odrezak sa salatom.

Sledi uravnoteženu ishranu

Iako su mu proteini u fokusu, Ronaldo spominje važnost uravnotežene ishrane. Pazi da konzumira ugljene hidrate iz izvora kao što su celovite žitarice, voće i povrće.

Kombinacija proteina i zdravih ugljenih hidrata može pomoći u snižavanju šećera u krvi i mršavljenju.

Izbegava šećer

Ronaldo naglašava da se kloni slatke hrane. Ona daje kratkoročan nalet energije koja brzo nestaje. Ako jedete puno slatke hrane, telo bi s vremenom moglo da bude izloženo većem riziku od razvoja dijabetesa tipa 2. Hrana bogata šećerom utiče i na sposobnost tela da održava uravnotežen nivo šećera u krvi. To takođe može dovesti do slabe izdržljivosti, prenosi Index.hr.

Ako žudite za šećerom, voće je izvrsna alternativa.

Pije puno vode

Ronaldo obožava običnu vodu i kloni se alkohola i gaziranih pića. Alkohol je prirodni diuretik i uzrokuje da telo istiskuje vodu iz ćelija, a u kombinaciji sa znojenjem još će vas brže dehidrirati.

Jede redovno i često

Ronaldo veruje da je važno održavati visok nivo energije, a to postiže redovnim i čestim obrocima. Ponekad pojede i do šest manjih obroka tokom dana jer se vodi izrekom da je bolje jesti često nego preskakati obroke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.