U trendu

Zovu je “guru za finansije”: Uštedela je za letovanje uz minimalnu promenu! (VIDEO)

Rastući troškovi života stavili su veliki pritisak na finansije, pa vam prihvatanje izazova “dan bez trošenja” može pomoći da kontrolišete svoje troškove.

I dalje plaćate osnovne potrepštine, kao što su režije i krediti – fokus je na smanjenju bilo kakve dodatne potrošnje na nepotrebne stvari, bilo da se radi o kafama, odeći ili impulsivnim kupovinama, piše The Guardian.

Korisno je imati određeni cilj. To bi moglo biti stvaranje fonda za hitne slučajeve ili štednja za nešto posebno, događaj, možda ili vikend. Dobro razmislite o ovome i pokušajte pronaći nešto ostvarivo za početak umesto da si postavite nemoguć cilj.

Možete zapisati svoj cilj ili izrezati slike iz časopisa kako biste ih zalepili na ploču s vizijom kako biste pojačali ono za što štedite. Ovo može pomoći kada postoji opasnost da vas ometu normalni nagoni za potrošnjom.

Maddy Alexander-Grout, stručnjak koja vodi aplikaciju Mad About Money, osmislila je metodu da izdvojite bar jedan dan u sedmici kao dan bez trošenja.

Ona kaže: „Tokom mesec dana s četiri do pet dana bez trošenja uštedimo oko £250. Ovaj novac je uložen za naš ovogodišnji odmor na ostrvu Wright. Uvek sam zapisivala stvari na kojima štedimo, a kada postignemo cilj, počinjemo raditi na sledećem, a to je sada štednja za depozit za novu kuću.“

@maddyalexandergrout

Check out my latest video over on @Mad About Money-UGC Creator im going on my affilate marketing journey and i want you guys to follow me! #affiliatemarketing #affilatetok #highticketaffiliatemarketing #madaboutmoney #earnmoneyonline #makingmoneyonline #fyp

♬ original sound – Maddy Alexander-Grout

Izazov možete prilagoditi kako vama odgovara. Poput Alexander-Grout, možete odabrati dan svaki svake sedmice kako biste izbegli trošenje ili možete odabrati duže razdoblje i činiti to ređe, prenosi jutarnji.hr.

Francesca Henry, osnivačica The Money Fox, platforme koja pomaže ženama da nauče kako da planiraju kućni budžet i izgrade bogatstvo, kaže:

„Počela sam tako da nisam trošila sedam dana, a zatim sam produžila taj interval jer sam htela malo dublje istražiti svoje navike trošenja. Koristim ga kao alat za analizu, umesto da ga vidim kao stvarno strog izazov.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.