U trendu

Božović: Nema opuštanja

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da će dodatni motiv njegovim fudbalerima u predstojećem „večitom“ derbiju biti to što će se u slučaju pobede približiti na bod od titule.

„Veliki motiv je to što možemo da se približimo tituli. Bez obzira na to što svi govore da je titula naša, ima lukavih koji nas unapred proglašavaju šampionima. Nimalo ne smemo da se opustimo, dodatni motiv postoji jer nam u slučaju pobede nedostaje bod da bismo bili matematički prvi“, rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Zvezda će se sutra sastati sa Partizanom, u prvom kolu plej-ofa Super lige Srbije.

„Teško je govoriti o derbiju, a ne ponoviti nešto što nije rečeno. Više od 150 puta se priča da je to najveća utakmica na ovom prostoru, najveći derbi što može da bude. Nije bitno ko je gde na tabeli, derbi je nešto posebno. Utakmicu će pobediti onaj ko se bolje probudi, a nadam se da ćemo se mi bolje probuditi“, kazao je Božović.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, Božović je rekao da je ona izvanredna, a kroz šalu je izbegao odgovor da li će Marko Grujić igrati.

„Ne vraća se niko od povredjenih. Kadrovska situacija je izvanredna, povredjeni smo ja, Ivica Momčilović i Savo Pavićević, trojica najstarijih. Grujić je izvanredno, ali moramo da zovemo Jirgena Klopa da pitamo, Liverpul odlučuje da li će on igrati“, rekao je trener crveno-belih i dodao da nema nedoumica oko sastava.

On je istakao da duel sa Partizanom neće biti merilo Zvezdinog učešća u evropskim takmičenjima.

„Ako je to merilo, već dva puta smo pokazali da smo spremni za Evropu. Ako smo bili spremni prošle godine, zašto ne bismo i ove? Nije merilo, Partizan jeste dobar tim i veliki klub, ali ovo je ipak nešto drugo, druge emocije, izmedju nas i njih, a u Evropi nas čekaju drugačije utakmice“, rekao je Božović.

On je naveo da na „večitom“ derbiju taktika „pada u vodu“ i da na tim utakmicama ima malo logike. Takodje, dodao je da očekuje ofanzivnu igru obe ekipe i mnogo golova.

Božović je pohvalio veliki broj Partizanovih igrača, poput Saše Ilića, Darka Brašanca, Nemanje Mihajlovića i Alena Stevanovića, ali je rekao da neće biti problema ako njegova ekipa ne dozvoli protivniku da izrazi kvalitete.

Trener Zvezde je dodao da njegovi fudbaleri utakmicu moraju da počnu znatno agresivnije nego prethodni derbi.

Kada je reč o sistemu takmičenja, Božović je ponovio da mu se ne dopada i da očekuje da će uskoro biti promenjen.

„Sistem mi se ne dopada jer nagradjuje one koji nisu osvojili dovoljno bodova. Titulu je trebalo da proslavimo pre šest meseci, a ovako još čekamo. Sistem nije dobar, za dve godine će opet da se promeni. Ne vidim nijednu fudbalsku zemlju da igra po ovom sistemu, osim Belgije koja je izuzetak, ali je to više zemlja piva nego fudbala“, rekao je Božović.

Utakmica će sutra početi u 18.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.