U trendu

Damljanović pobednik 29. Trofeja Beograda u šahu

Velemajstor Branko Damljanović pobednik je 29. međunarodnog Trofeja Beograda u šahu, koji je završen večeras uz učešće 179 takmičara iz 13 zemalja.

Damljanović je osvojio 7,5 poena iz devet partija, koliko je imao i velemajstor Tamir Nabati iz Izraela ali i slabije dodatne kriterijume.

Damljanović je jedini poraz doživeo od Dragoluba Jaćimovića, dok je Nabati neporažen ali je imao više remija. Izraelac je bio prvi, a Damljanović drugi favorit turnira po trenutnom rejtingu FIDE.

Po sedam poena osvojili su velemajstori Dragoljub Jaćimović iz Makedonije, Suat Atalik iz Turske, Prasana Višnu iz Indije i Dejan Pikula iz Srbije, dok grupu od devet igrača igrača sa po 6,5 osvojenih poena predvodi velemajstor Dalibor Stojanović iz BiH. 

Odluka o najboljima pala je u današnjem, poslednjem kolu – Damljanović je pobedio Gorana M. Todorovića, a Nabati je savladao Stojanovića. Ceo poen od vodećih igrača osvojili su još Atalik i Pikula, dok su remizirali Jaćimović i Višnu.

Na turniru je učestvovalo 15 velemajstora, devet intermajstora i 17 majstora FIDE. Igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu.

Organizator Šahovski savez Beograda (ŠSB) obezbedio je bogat nagradni fond. Za prvih 10 učesnika namenjeno je 550.000 dinara, a pobednik će dobiti 180.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.