U trendu

Enrike: Protiv Seltika smo odigrali skoro bez greške

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da je njegova ekipa skoro bez greške odigrala protiv Seltika, u utakmici prvog kola u Ligi šampiona.

Fudbaleri Barselone pobedili su sinoć na svom stadionu Seltik sa 7:0, u prvoj utakmici u Ligi šampiona.

„Praktično nismo napravili nijednu grešku. Igrači su se zabavili, što je omogućilo i našim navijačima da se zabavljaju“, rekao je Enrike.

Barselona je prošle godine osvojila drugu uzastopnu šampionsku titulu u Španiji, osvojila je i Kup, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo, ali je izgubila od Atletiko Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona.

Barselona je prošlog vikenda izgubila od Alavesa sa 1:2, ali njenim igračima nije mnogo trebalo da zaborave taj poraz, pošto je za ubedljivu pobedu protiv Seltika bilo potrebno da se na terenu zajedno nadju Lionel Mei, Luis Suares i Nejmar.

Mesi je postigao tri gola, Suares dva, a Nejmar jedan, ali je imao i četiri asistencije.

„Svi znamo kvalitet našeg trozupca. Oni se uvek pojave kada su nam potrebni“, rekao je fudbaler Barselone Ivan Rakitić.

Mesi, Suares i Nejmar od kraja prošle sezone nisu zajedno počeli nijednu utakmicu. Nejmar se kasno priključio ekipi zbog nastupa za Brazil na Olimpijskim igrama, a trener Barselone je rotirao zvezde tima zbog letnje pauze i učešća u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Konačno smo dobili šansu da počnemo utakmicu zajedno i pomogli smo ekipi da osvoji tri boda. U prošlosti smo postigli mnogo golova, ali najvažnija stvar je da su nam ti golovi doneli titule“, rekao je Suares.

Otkad su sva trojica zajedno zaigrali za Barselonu, u sezoni 2014/2015, Mesi, Suares i Nejmar postigli su 50 od 56 golova Barselone u Ligi šampiona. Oni su prošle sezone postigli ukupno 131 gol, od kojih je Suares postigao 59.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.