U trendu

Kazahstanci: Taktički dobar meč

Kazahstanski teniseri Andrej Golubjev i Aleksandr Nedovjesov rekli su da su do pobede u dublu protiv Srbije došli dobrom taktikom i uz pomoć navijača.

„Uradili smo sve po taktičkom planu, igrali smo dobro u ključnim momentima, navijači su nam dosta pomogli i sve to nam je donelo pobedu“, rekao je Golubjev.

Teniska reprezentacija Kazahstana povela je sa 2:1 protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas u Beogradu u dubl meču Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubjev pobedili Novaka Djokovića i Nenada Zimonjića u tri seta, 6:3, 7:6 i 7:5.

„Hvala Andreju na odličnom meču, igrali smo na visokom nivou tokom celog meča, držali smo se dobro. Taktika je bila odlična, uspeli smo da primenimo sve ono što smo dogovorili. Dobro smo igrali, daćemo sve od sebe u trećem danu. Samo da ostanemo mirni“, rekao je Golubjev. 

Teniseri Kazahstana su juče imali bučnu podršku svojih navijača, pa je Teniski savez Srbije kao odgovor na to organizovao bubnjare za domaće igrače, koji su tokom današnjeg dubl meča konstatno izmedju poena podizali atmosferu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u kojoj je bilo oko 4.000 gledalaca.

„Srpski navijači su doneli bubnjeve, bili su bolji nego juče. Hvala našim navijačima na fatnastičnoj podršci. Atmosfera je takva u Dejvis kupu, normalno je da navijaju za svoju reprezentaciju, nije to ništa strašno. To je sve normalno i veliku zahvalnost dugujemo na podršci“, rekao je Golubjev.

Selektor Kazahstana Dijas Doskarajev čestitao je svojim igračima na pobedi i dodao da će videti da li će Golubjev ili Nedovjesov u sutrašnjem meču protiv Viktora Troickog.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Djoković će od 13.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igrati protiv Kukuškina, a po završetku tog meča na teren će izaći Troicki i Nedovjesov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.