U trendu

Milinković: Igrači pokazali karakter

Trener Partizana Zoran Milinković pohvalio je karakter svojih fudbalera u večerašnjoj pobedi nad Augsburgom u Ligi Evropa i obećao je da će ceo tim dati sve od sebe da nastavi da pobeđuje u Evropi.

„Augsburg je imao mnogo šansi i pritiskao nas je sve vreme. Mi smo dobili crveni karton pod tim pritiskom, ali su igrači pokazali karakter i izneli su ovakav meč. Ove sezone igramo jako dobro u Evropi i daćemo sve od sebe da nastavimo ovako, iako su nam protivnici voema jaki“, rekao je Milinković novinarima u Nemačkoj.

Partizan je pobedio 3:1 i tako ostvario prvu pobedu u gostima u Ligi Evrope ikad.

„Sjajan je osećaj pobediti u gostima u Evropi. Nisam pre znao za tu informaciju. Igrači su junaci jer su izdržali mnogo toga i ostvarili veliku pobedu za sve nas i naše navijače“, rekao je Milinković.

Dvostruki strelac Andrija Živković rekao je da je tim ispunio ambicije.

„Pred polazak smo govorili da idemo na pobedu, a sada smo pokazali i zašto. Uvek ćemo ovako da igramo, samo nam treba malo više sreće. Ide nam dobro za sada i nadam se da će se tako nastaviti. Mnogo nam ovo znači za samopouzdanje“, rekao je Živković.

Trener Augsburga Markus Vajncerl kazao je da je Partizan kaznio sve greške njegovog tima.

„Propustili smo mnogo šansi, a protivnik je kaznio naše greške u odbrani. Trebaju nam samopouzdanje i bolja realizacija. Živković je bio pravi kad je trebalo, kaznio je naše greške. Nismo ni nešto grešili u napadu, ali nas nije htelo“, rekao je Vajncerl.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.