U trendu

Nadal se povukao sa Vimbldona zbog povrede

Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa Vimbldona zbog povrede zgloba, zbog koje je odustao od takmičenja i tokom Rolan Garosa.

„Žao mi je što moram da objavim da neću moći da igram na Vimbldonu ove godine. Do te odluke sam došao posle razgovora sa mojim lekarima i po dobijanju rezultata mog poslednjeg lekarskog pregleda“, objavio je Nadal na društvenim mrežama.

Šampion Vimbldona iz 2008. i 2010. godine igrao je dobro tokom sezone na šljaci, a osvojio je i turnir u Monte Karlu. On je, medjutim, u Madridu imao problema sa zglobom, a ta povreda se pogoršala tokom drugog kola Rolan Garosa.

„Ovo je vrlo teška odluka, ali povredi sa Rolan Garosa je potrebno vreme da se izleči. Nažalost, neću moći ni da učestvujem u aktivnostima pre turnira, na kojima sam učestvovao prošle godine. Hvala vam na podršci, naročito mojim navijačima. Važe poruke mi mnogo znače“, napisao je Nadal.

Španska superzvezda napunio je 30 godina, a pre dve godine je poslednji put igrao u finalu nekog grend slema, i od tada se muči sa zdravljem i formom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.