U trendu

Zvezda do 22. pobede u nizu, Jagodina promašivala šanse

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 22. uzastopnu prvenstvenu pobedu, pošto su danas u Beogradu pobedili Jagodinu sa 3:1, u 25. kolu Super lige.

Strelci za Zvezdu su bili Luis Ibanjes u 60, Aleksandar Katai u 70. minutu i Ugo Vijeira u nadoknadi vremena, dok je gol za goste dao Aleksandar Jevtić u 61.

Zvezda sada ima 71 bod, 30 više od drugoplasiranog Borca, koji ima utkamicu manje i koji sutra protiv Spartaka na svom terenu. Jagodina je 15. sa 22 boda.

Crveno-beli su danas pred oko 25.000 ljudi na „Rajku Mitiću“ imali inicijativu tokom celog meča, ali je Jagodina imala bolje prilike.

Domaći fudbaleri u prvom poluvremenu nisu nijednom ozbiljnije ugrozili golmana gostiju Lazara Tatića. Jagodina je u prvih 45 minuta imala tri ozbiljne šanse posle kontranapada, ali je Damir Kahriman dva puta odlično odbranio udarce Mileta Savkovića, a treći put je isti igrač bio neprecizan.

Jagodina je i na početku drugog poluvremena imala dobru šansu, takodje posle kontranapada, ali je Kahriman ponovo odlično odbranio, ovog puta Urošu Nikoliću.

Zvezda je povela u 60. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara sa desne strane, koji je izveo Ibanjes. Jagodina je izjednačila već u sledećem napadu, kada je Savković četvrti put na utakmici izašao sam ispred Kahrimana i pogodio prečku, a ta lopta se odbila do Jevtića, koji je sam sa pet metara smestio loptu u mrežu.

Zvezda je posle toga zaigrala još agresivnije i ponovo povela u 70. minutu, kada je Ibanjes centrirao sa leve strane do Kataija, koji je primio loptu, namestio se i sa desetak metara savladao Tatića.

U nadoknadi vremena, rezerva Mihailo Ristić je centrirao sa leve strane, a Vijeira je iz peterca prosledio loptu u mrežu.

Utakmica je posle drugog gola Zvezde prekinuta na nekoliko minuta jer su pristalice domaćeg tima zapalile više stotina baklji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.